'Fresh Screens': waarom ‘Everybody's Talking About Jamie’ jouw aandacht verdient

Films |

Bij ‘Fresh Screens’ op Pickx+ passeren elke week de beste nieuwe films. Eentje daarvan is ‘Everybody's Talking About Jamie’. Deze meeslepende musical vertelt over een jonge dragqueen die met behulp van enkele belangrijke steunfiguren zijn droom alsnog kan waarmaken. Deze prachtige musical is te zien op Amazon Prime.


Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Everybody's Talking About Jamie’ vertelt het verhaal van Jamie (Max Harwood), een zestienjarige Britse tiener met een uniek verhaal. Jamie is immers geen stereotypische jongen en wil in plaats van brandweerman of politieagent later dragqueen worden. Zijn vader heeft hem om deze reden verketterd maar gelukkig kan Jamie rekenen op de steun van zijn liefdevolle mama. Op weg naar zijn droom krijgt Jamie ook af te rekenen met heel wat tegenstand, maar dankzij zijn vrienden, enkele mentors en heel wat glitter kan hij zijn droom om dragqueen te worden gelukkig waarmaken.

Het verhaal van ‘Everybody's Talking About Jamie’ klinkt voor sommige fans wellicht bekend in de oren. Regisseur Jonathan Butterell maakte in 2017 immers een gelijknamige theatervoorstelling met hetzelfde verhaal. Die voorstelling was op zijn beurt gebaseerd op een documentaire ‘Jamie, Drag Queen at 16’ uit 2011. Het is de eerste keer dat Butterell een film maakt, maar de recensies zijn eensgezind positief.

Een droom die uitkomt

Max Harwood speelt in de film de rol van Jamie en deze rol is de Britse acteur op het lijf geschreven. Harwood had, net als zijn personage, een grote droom en dat was schitteren in een film. Bovendien leeft Harwood voor het zingen. “Als ik niet kan zingen, voel ik me niet goed in mijn vel. Ik heb het nodig”, klinkt het. Door zijn empathische vermogen in te zetten, probeert Max niet-typische personages naar het grote doek te vertalen en dat is steengoed gelukt in deze film.

De Britse actrice Shobna Gulat kruipt dan weer een tweede keer in de rol van Ray, de beste vriendin van Jamie’s moeder. Zij vertolkte dat personage al tijdens de theatershows en is blij dat er opnieuw een film uitkomt die het ontroerende verhaal vertelt van dragqueens en lgtbqi-personen.

Wil je meer te weten komen over 'Everybody's Talking About Jamie'? Stem aanstaande donderdag om 19u af op Pickx+ voor de nieuwste aflevering van 'Fresh Screens' op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket? Dan kan je Pickx+ terugvinden op zender 263. Ontdek het volledig Pickx+-aanbod via de tv-optie ‘All Stars’.

Ontdek hier waarom de film 'Gunpowder Milkshake' vorige keer de revue passeerde in 'Fresh Screens'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top