Na een lange zomerpauze trekt de NBA zich op dinsdag 19 oktober opnieuw op gang en dat voor de 75e keer. Er staan maar liefst 82 wedstrijden gepland waar dit jaar opnieuw publiek aanwezig op mag zijn. Geen nood, alle spelers zullen gevaccineerd op de court verschijnen, al leidde dat in de VS tot een hevige discussie…

Alle ogen zullen het komend seizoen gericht zijn op Giannis Antetokounmpo, de Griekse vedette van de huidige kampioen Milwaukee Bucks. Antetokounmpo moet zijn team naar een tweede NBA-finale op rij loodsen maar hij zal dit seizoen stuiten op sterke teams zoals de Brooklyn Nets, Miami Heat, de New York Knicks, de Boston Celtics en Philadelphia 76ers. 

Concurrentie van Nets?

De Brooklyn Nets rekenen dit seizoen opnieuw op Kevin Durant, James Harden en Kyrie Irving. Vorig jaar presteerde het gouden trio onder hun niveau door aanslepend blessureleed. Dit jaar zouden die problemen definitief van de baan zijn volgens coach Steve Nash. Als dat klopt zijn de Brooklyn Nets een geduchte concurrent voor de Milwaukee Bucks.

Miami Heat haalde vorig jaar de NBA Finals niet en daar waren de Amerikaanse bonzen niet mee gediend. Ze haalden extra versterking in huis via P.J. Tucker die overkwam van de Milwaukee Bucks en Kyle Lowry die de deuren van de Toronto Raptors achter zich toe trok. Met Tucker en Lowry moet Heat beter in staat zijn om de Bucks het vuur aan de schenen te leggen.

De Atlanta Hawks hebben geen nieuwe spelers aangekocht, maar kunnen rekenen op de creativiteit van Trae Young en de inzichten van de nieuwe coach McMillian. Nadat hun vorige coach vorig jaar plaats moest maken voor assistent-coach McMillian bereikten de Hawks tegen ieders verwachtingen de finales van de Eastern Conference. Hierdoor kon McMillian aanblijven en dat belooft voor het komende seizoen.

Ook de New York Knicks hebben geen nieuwe spelers ingelijfd. De Knicks eindigde het vorig seizoen in uitstekende doen en coach Thibodeau wil zo snel mogelijk de motor van zijn ploeg opnieuw aan de praat te krijgen. Hetzelfde geldt voor De Celtics en de Miami 76ers. De Celtics verwachten heel wat van talent Jayson Tatum terwijl de 76ers rekenen op Joel Embiid om het verschil te maken tegen andere topclubs. De Chicago Bulls hebben tenslotte wel enkele versterkingen aangetrokken. Lonzo Ball kwam over van de New Orleans Pelicans terwijl DeMar DeRozen de San Antonio Spurs verliet voor in Chicago te gaan spelen.

Zijn de Lakers te oud?

Eén van de opmerkelijkste transfers deze zomer was die van Russell Westbrook. Deze point-guard verliet de Washington Wizards om het mooie weer te gaan maken bij de LA Lakers. Nu ja mooi weer, de Lakers kateren nog na nadat ze hun NBA-titel niet konden verlengen. Dat kwam volgens het management door de aanhoudende blessures van LeBron James en Anthony Davis. Westbrook moet Lebron en Davis helpen maar krijgt hulp van Carmelo Anthony, Rajon Rondo en Dwight Howard. Flinke namen zou je denken, maar er weerklinkt ook heel wat kritiek in de pers. Want door allemaal oudere spelers in te zetten, hebben de Lakers plots een heel oude ploeg.

In Los Angeles kijken ze met argusogen naar hoe de Phoenix Suns dit seizoen zullen presteren. De Suns schopte het vorig seizoen tot de NBA Finals maar ze moesten uiteindelijk het afleggen tegen de Milwaukee Bucks van Gianni Antetokounmpo. Omdat de Suns zo dichtbij waren, verwachten analisten dat ze dit seizoen nog straffer uit de hoek gaan komen. Niet ver van Phoenix en Los Angeles, spelen de Golden State Warriors van Stephen Curry. Zij hebben al twee jaar op rij de play-offs gemist en maken er zaak van om er deze jaargang opnieuw bij te zijn.

Speelschema NBA op Eleven Sports:

Woensdag 20 oktober
  • Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets (om 01u30 op Eleven Sports 2)
  • L.A. Lakers - Golden State Warriors (om 04u00 op Eleven Sports 2)
Zaterdag 23 oktober
  • L.A. Lakers - Phoenix Suns (04u00 op Eleven Sports 3)
Zondag 24 oktober
  • Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks (00u00 op Eleven Sports 2)
Je merkt het: alle NBA-teams zijn klaar voor een nieuwe jaargang. Volg het NBA-seizoen op de Eleven Sports-zenders,  beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.