De hele NFC West is deze week te gast bij Proximus Pickx

De NFC West is ongetwijfeld de meest opgemerkte divisie van de NFL dit jaar.

De dubbele confrontatie van week 5 belooft een heus spektakel te worden. Zondag staan twee favorieten van de AFC Conference tegen elkaar, want dan vindt de match tussen de Kansas City Chiefs en de Buffalo Bills plaats. Het NFL-seizoen is nu helemaal vertrokken en wij kunnen er met zijn allen van genieten.

Seattle Seahawks - Los Angeles Rams, vrijdag 8 oktober om 2u20 op Eleven Sports 2

De Seahawks wonnen vorige week van San Francisco en kunnen nu met een gerust hart verder spelen, zeker als het op de verdediging aankomt: ze gunden Trey Lance, de rookie quarterback van de 49ers maar bitter weinig speelruimte. Maar de echte kracht van dit team blijft natuurlijk de aanval, met Russell Wilson die een regelrecht gevaar op de grond is en met talentvolle receivers zoals D.K. Metcalf en Tyler Lockett (foto).

De Rams op zoek naar verlossing

De Los Angeles Rams zijn een van de meest complete teams van de League en Matthew Stafford bevestigt wat we al voor de start van het seizoen over hem dachten: hij is een van de beste quarterbacks van de NFL. Maar vorige week tijdens de eerste grote schokwedstrijd van de NFC West-divisie tegen de Cardinals kon de verdediging niet volgen en konden de Rams het ritme van Kyler Murray niet aan. Het verdict: 20-37 voor de Cardinals. Het komt er bij deze verplaatsing naar Seattle dus op aan opnieuw een positieve dynamiek te vinden.

Is met Sean McVay het spel gedaan na de eerste helft?

Ken je deze verbazingwekkende statistiek over Sean McVay, de hoofdcoach van de Rams, al? Sinds hij in 2017 bij de Rams aan de slag ging, heeft hij nog geen enkele wedstrijd verloren als hij na de eerste helft aan de leiding stond: 40 overwinningen, 0 nederlagen. Indrukwekkend! Maar als zijn team aan het verliezen was voor de pauze, kon hij maar met moeite weer op dreef raken: hij won in die omstandigheden slechts 6 wedstrijden tegenover 22 nederlagen. Om maar te zeggen dat je bij de pauze kan gaan slapen als de Rams spelen. Of dat geven de statistieken toch aan ...

Onze pronostiek: overwinning voor de Rams

Arizona Cardinals - San Francisco 49ers, zondag 10 oktober om 22u30

We hadden het bij het begin van het seizoen al over de Arizona Cardinals die kans maken op de Super Bowl en ze bevestigen dat ze heel wat in huis hebben. Kyler Murray is een dubbele dreiging. Hij kan tegelijk diepe passes gooien (met meer dan 75% afgewerkte passes, niet slecht) en op de grond zijn mannetje staan. Hij is gewoon niet te stoppen en is nu al kandidaat om MVP van het seizoen te worden. Na hun schitterende succes tegen de Rams komen de Cards opnieuw tegen een uitstekende verdediging te staan als ze tegen de 49ers spelen. Maar kunnen de mannen van Kliff Kingsburry wel echt tegengehouden worden?

Trey Lance aan zet in San Francisco?

Als je naar de derde plaats van de draft stijgt om een quarterback te selecteren zoals de 49ers dit jaar deden, is de verleiding groot om die QB in het diepe te gooien. Tot vandaag was Jimmy Garoppolo de favoriet van Kyle Shanahan. Maar Jimmy G. liep vorige week een blessure aan zijn kuit op en mogelijk moet hij zijn plaats afstaan aan zijn opvolger. Het tijdperk van Trey Lance zou wel eens sneller kunnen beginnen dan verwacht. Hij heeft niet perfect gespeeld tegen de Seahawks maar heeft wel mooie prestaties neergezet, zoals de pass naar Deebo Samuel voor een touchdown van 76 yards, ook al heeft de Californische receiver geprofiteerd van de open verdediging van Seattle. Feit blijft dat dit team te zwak is op het vlak van verdediging om wat dan ook te kunnen hopen in deze divisie.

Onze pronostiek: overwinning voor de Cardinals

Kansas City Chiefs - Buffalo Bills, maandag 11 oktober om 2u20 op Eleven Sports 2

Terwijl ze de afgelopen twee seizoenen de AFC Conference domineerden, staan de Kansas City Chiefs dit seizoen laatste in hun divisie. Hun aanval blijft opmerkelijk, maar de balans van 2 overwinningen en 2 nederlagen is te wijten aan hun verdediging. Met gemiddeld meer dan 31 geïnde punten per match, moet Patrick Mahomes een vrijwel perfecte wedstrijd spelen om de nederlaag te vermijden. De Bills zijn gevaarlijk langs beide kanten van de bal dus Kansas City staat alweer voor een immens grote uitdaging.

De Bills nu al alleen op de wereld in de AFC East

Het lijkt erop dat de nederlaag tijdens de eerste wedstrijd tegen de Steelers maar een valse start was. Op het vlak van de aanval blijft het team van Buffalo trouw aan zichzelf: ernstig en efficiënt, naar het voorbeeld van quarterback Josh Allen. Zeldzaam feit tijdens de NFL: tijdens de drie afgelopen wedstrijden gingen de tegenstanders van de Bills twee keer met legen handen naar huis: 0 punten voor de Dolphins in Week 2 en 0 punten voor de Texans in Week 4. Toch is het niet zeker of ze het even goed zullen doen tegen de artillerie van Kansas City.

Onze pronostiek: overwinning voor de Bills.

Sport

Bekijk alles
Top