Belgian League : de Country Finals komen eraan!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het seizoen 2021 van de Belgian League loopt ten einde! Dit weekend zetten KVM Esports, KRC Genk Esports en Sector One alles op alles om de laatste titel van het seizoen, de Country Finals, in de wacht te slepen. Dit eindtoernooi vindt plaats op Made In Asia, en kan je live volgen op Pickx Esports, maar ook op tv via Pickx Live!

Het seizoen 2021 van de Belgische Liga loopt weldra ten einde. Na twee spannende splits, waar de teams ons zowel in het gewone seizoen als in de play-offs in vervoering brachten, is het tijd voor een nieuwe strijd om de titel van landskampioen. Dit evenement betekent ook de terugkeer van live competities in België! De wedstrijd vindt namelijk plaats op Made In Asia op 8 en 9 oktober, op een speciaal ontworpen podium. Je krijgt de kans om je favoriete spelers aan het werk te zien, en misschien zelfs de beker zien te heffen.

Natuurlijk zullen titelverdedigers Sector One er zijn om hun kroon te beschermen. Sinds de nieuwe transfers presteerde de ploeg niet naar verwachting, waardoor KVM de leiding nam in het reguliere seizoen. Ondanks het behalen van de play-offs, pakten de Mechelaars de voorjaarstitel.

We moesten wachten op de zomersplitsing en een bijna totale vernieuwing voor betere resultaten. De prestaties waren veel beter in de zomer, met een dominant regulier seizoen. Ondanks een kleine misstap tegen KVM sloegen de Vossen erin om hun titel te heroveren in een clasico-finale, opnieuw tegen Mechelen.

De Mechelaars hebben dit jaar hun beste seizoen ooit gehad. De ploeg, die gewend is aan de tweede plaats, vond voor het eerst de weg naar een nationale titel! Versterkt door de fusie van het roster met dat van Aethra, domineerden ze de Spring Split en eindigden ze het reguliere seizoen ongeslagen.

Het derde team dat aan de landsfinale zal deelnemen, is niet te onderschatten. Na slechts één seizoen in de competitie heeft KRC Genk Esports zijn talent laten zien. De eerste seizoenshelft was misschien niet de beste, maar de komst van vijf nieuwe spelers in het voorjaar zorgde voor een ommekeer bij de Genkse club. Ze stootten door tot de halve finales van de play-offs, die Sector One won. We moeten ook wijzen op de aanwezigheid van een nieuwe speler voor deze Country Finals: na het vertrek van toplaner NooB, werd de Spanjaard Arnau “Eleison” Martinez geselecteerd om hem tijdens dit weekend te vervangen.

Zoals je kan zien, staat het Belgische League of Legends-ecosysteem aan het begin van een zeer belangrijk weekend op het punt opgeschud te worden. Eén vraag brandt op ieders lippen: wie zal de titel van de Country Finals en de aan de winnaar beloofde 6.000 euro in ontvangst nemen? Het antwoord krijg je deze vrijdag om 15.00 uur te op Pickx Esports en Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top