Waterloo Ducks gaat op bezoek bij Daring op jacht naar eerste zege van het seizoen

Hockey | Waterloo Ducks blijft na zes gespeelde wedstrijden in de Belgian Hockey League op zoek naar een eerste zege van het seizoen. Daarmee is de verliezende finalist van vorig seizoen de enige in de competitie die nog niet wist te winnen. De volgende halte om de volle buit te proberen pakken wordt Royal Daring.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is tot nu toe best een frustrerend seizoen geweest voor Waterloo Ducks. Enkel op speeldag twee tegen Royal Léopold Club werd er met 1-6 stevig verloren. Het is echter het enige verlies tot nu toe voor Waterloo Ducks. Vermits er nog niet werd gewonnen dit jaar, eindigden de vijf andere competitieduels op een gelijkspel. Zowel tegen Gantoise, Dragons, Herakles, Braxgata als co-leider Orée werd er telkens gelijk gespeeld. Vooral vorig weekend tegen Orée viel het gebrek aan efficiëntie op. Watducks kreeg zeven strafcorners. Geen enkele ging tegen de touwen. 

Hierdoor bevindt Waterloo Ducks zich onderaan het klassement. Enkel Antwerp doet het momenteel met drie punten slechter dan Waterloo Ducks. Herakles telt evenzeer vijf punten, maar won reeds een match dit seizoen en heeft een beter doelsaldo waardoor het een plekje hoger staat in het klassement.

Het contrast met vorig seizoen kan haast niet groter zijn. Watducks speelde namelijk nog de finale voor de titel tegen Dragons. Die werd echter verloren, waardoor ze in Waterloo geen zesde landstitel mochten vieren. Sinds 2009 verdelen Watducks en Dragons de titels onder elkaar. Enkel in 2019 doorbrak Léopold deze hegemonie. 

Daring op de sukkel

De volgende halte wordt Molenbeek waar Royal Daring wacht. Daring kwam vorig weekend niet verder dan een 2-2-gelijkspel bij Racing. En ook tegen Léopold een week eerder viel dezelfde score te noteren. Tel daar ook nog eens de twee 2-1-verliespartijen bij tegen Antwerp en Orée en je merkt dat ook Daring al eventjes wacht op een nieuwe zege. 

De enige driepunter tot nu toe dit seizoen viel te bespeuren op speeldag 2. Toen werd Beerschot geklopt met 2-3. Op bezoek bij Racing vorig weekend zag het nochtans even goed uit. In Ukkel kwam Daring 1-2 voor, maar het was Cédric Charlier die finaal de 2-2 vastlegde. 

Met zes punten in totaal wordt de partij tegen Watducks zondag 10 oktober best tricky voor Daring. Een zege kan Waterloo Ducks heel wat plaatsen winst opleveren en wipt het onder meer over Daring. De Molenbekenaars willen van hun kant de voorsprong op Watducks in het klassement graag uitdiepen. 

Volg dankzij Proximus de Belgian Hockey League bij de mannen op de voet. Op zondag 10 oktober kan je live vanaf 12u25 kijken naar de partij tussen Daring en Waterloo Ducks op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top