De cinemareleases van de week: halloweenwaardige horror tot natuurlijk kunststukje

Films | Thriller, horror en documentaire bestormen deze week de cinemazalen. Net zoals elke week pikt Proximus Pickx er de releases uit die je niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Run

In deze spannende horrorthriller van formaat zien we een cast die de strepen ruimschoots verdiend heeft. Sarah Paulson kennen we van ‘Ratched’, ‘American Horror Story’ en ’12 Years a Slave’. Haar jonge tegenspeelster Keira Allen maakt dan weer haar langspeeldebuut. Ze maakte eerst furore op het theater en raakte in 2015 verlamd. Ze kruipt in de huid van Chloé, die in een rolstoel zit en dagelijks heel wat medicatie moet slikken. Ze leeft afgeschermd van de buitenwereld met haar moeder Diane (Paulson). Naast therapie en gezonde maaltijden, geeft ze haar dochter ook les. Diane heeft het hele leven van haar dochter in handen, maar Chloé droomt ervan om de buitenwereld te ontdekken. Ze wil haar thuis verlaten en gaan studeren in Washington, maar zonder toegang tot het internet of een telefoon, zit ze gevangen. Traag maar zeker ontdekt de jonge vrouw de geheimen van haar moeder en de echte redenen waarom ze al jaren voor de buitenwereld verborgen is. Uiteindelijk rest er nog maar één optie: lopen!

Till Death

Met Halloween om de hoek is het niet verwonderlijk dat er nog wel meer films uitkomen waarvan de haren op je nek gaan rechtstaan. De thriller ‘Till Death’ creëert zo’n beklemmende setting dat het misschien wel de ideale film is om je in de stemming te brengen. In een ondergesneeuwde hut aan de oevers van een meer wordt Emma (Megan Fox) wakker. Ze is vastgeketend aan het lijk van haar echtgenoot Mark (Eoin Macken). Ze is het slachtoffer van een ziekelijke wraakactie, en moet niet alleen uit de hut zien te ontsnappen, maar ook uit de klauwen van twee huurmoordenaars die onderweg zijn om de klus af te maken. Zonder manier om de hulpdiensten te verwittigen, in een gevaarlijke omgeving die ze van haar noch pluim kent, wordt dat geen sinecure. En dan rest nog de vraag wie achter de duivelse valstrik zit.

Silence of the Tides

De Waddenzee en de Waddeneilanden in het Noorden van Nederland, Duitsland en Denemarken behoren tot het werelderfgoed. Het gebied is bijzonder waardevol voor de natuur omwille van de rijkdom aan planten en dieren die in het ondiepe en relatief warme water kunnen gedijen. Zeegrasbiotopen krijgen er nu de kans om te herstellen en zeehonden, vissen en vogels vinden er een ideale plaats om te jongen. De Nederlandse documentairefilm ‘Silence of the Tides’ schetst een adembenemend portret van het natuurgebied met een focus op de cycli en contrasten van de seizoenen. Leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu zorgen ervoor dat de wetlands als het ware ademen. Zonder interviews of voice-overs weet deze hypnotiserende film constant te fascineren. Bij onze noorderburen werd dit cinematografisch kunstwerkje met tonnen applaus en twee nominaties voor de Gouden Kalveren onthaald.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top