Eerder konden we jullie al mededelen dat de remonte van Waasland-Beveren tegen Excelsior Virton een ongezien spektakel was in de geschiedenis van 1B. Maar de 4-3 overwinning betekende ook het einde van een donkere periode op de Freethiel zelf. Waasland-Beveren kon namelijk voor het eerst sinds februari nog eens een thuismatch winnen.
Voor de match van zondag was het al van 17 februari geleden dat Waasland-Beveren nog eens een thuismatch kon winnen. Toen klopten de Waaslanders KAS Eupen met 1-0 dankzij een doelpunt van de onvermijdelijke Michael Frey.

Nadien volgden er nog een gelijkspel (1-1 tegen Charleroi) en drie nederlagen in de reguliere competitie (Beerschot, STVV en Kortrijk). Mede door die nederlagen kwam Waasland-Beveren in de barrages terecht waarin het de duimen moest leggen tegen RFC Seraing. Onder meer door een zware 2-5 nederlaag op de Freethiel.

En ook dit seizoen liep het thuis nog voor geen meter. Zowel SK Deinze als KVC Westerlo kwamen met 0-2 winnen in Beveren waardoor er dus al zes opeenvolgende thuisnederlagen genoteerd konden worden voor Waasland-Beveren. Tegen Virton leek een nieuwe klap onvermijdelijk nadat de Luxemburgers nog voor het halfuur 0-3 voorstonden en de rest van het verhaal kennen jullie inmiddels.

Eén op achttien

Dankzij de 4-3 zege schuift Waasland-Beveren de zwarte piet van slechtste thuisploeg gezwind door naar mede-degradant Excel Moeskroen. De Henegouwers konden dit seizoen nog geen enkele thuismatch winnen (verlies tegen Lommel, Waasland-Beveren en Westerlo; een draw tegen Virton). Ook vorig seizoen gingen de laatste twee thuisduels verloren tegen Oostende en Antwerp waardoor de laatste thuiszege ook al dateert van 7 maart. Toen wonnen Les Hurlus met 1-0 van Standard.