Waasland-Beveren rekent af met acht maanden oude vloek; Moeskroen is het nieuwe kneusje

Sport | Eerder konden we jullie al mededelen dat de remonte van Waasland-Beveren tegen Excelsior Virton een ongezien spektakel was in de geschiedenis van 1B. Maar de 4-3 overwinning betekende ook het einde van een donkere periode op de Freethiel zelf. Waasland-Beveren kon namelijk voor het eerst sinds februari nog eens een thuismatch winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de match van zondag was het al van 17 februari geleden dat Waasland-Beveren nog eens een thuismatch kon winnen. Toen klopten de Waaslanders KAS Eupen met 1-0 dankzij een doelpunt van de onvermijdelijke Michael Frey.

Nadien volgden er nog een gelijkspel (1-1 tegen Charleroi) en drie nederlagen in de reguliere competitie (Beerschot, STVV en Kortrijk). Mede door die nederlagen kwam Waasland-Beveren in de barrages terecht waarin het de duimen moest leggen tegen RFC Seraing. Onder meer door een zware 2-5 nederlaag op de Freethiel.

En ook dit seizoen liep het thuis nog voor geen meter. Zowel SK Deinze als KVC Westerlo kwamen met 0-2 winnen in Beveren waardoor er dus al zes opeenvolgende thuisnederlagen genoteerd konden worden voor Waasland-Beveren. Tegen Virton leek een nieuwe klap onvermijdelijk nadat de Luxemburgers nog voor het halfuur 0-3 voorstonden en de rest van het verhaal kennen jullie inmiddels.

Eén op achttien

Dankzij de 4-3 zege schuift Waasland-Beveren de zwarte piet van slechtste thuisploeg gezwind door naar mede-degradant Excel Moeskroen. De Henegouwers konden dit seizoen nog geen enkele thuismatch winnen (verlies tegen Lommel, Waasland-Beveren en Westerlo; een draw tegen Virton). Ook vorig seizoen gingen de laatste twee thuisduels verloren tegen Oostende en Antwerp waardoor de laatste thuiszege ook al dateert van 7 maart. Toen wonnen Les Hurlus met 1-0 van Standard.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top