Kylian Mbappé: “Als de Franse nationale ploeg gelukkiger is zonder mij, dan is dat maar zo”

UEFA Nations League | Met de Final Four van de Nations League in het verschiet, proberen onze Rode Duivels straks een plaats in de finale te bemachtigen. Dan moet België donderdag wel voorbij angstgegner Frankrijk geraken. Daar zitten ze tegenwoordig met het “probleem” Kylian Mbappé.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De prestaties op het voorbije EK voetbal hebben voor enkele wonden gezorgd in het Franse nationale team. Het verlies in de eerste knock-outronde tegen Zwitserland na strafschoppen zindert tot op vandaag nog altijd na bij Les Bleus. Vooral bij Kylian Mbappé, de man die de beslissende penalty miste waardoor Zwitserland doorstootte. 

Mbappé gaf enkele dagen voor aanvang van het duel met België een exclusief interview aan L’Equipe. Daarin noemde de 22-jarige superster van PSG zijn penaltymisser “het dieptepunt van zijn carrière”. Vooral ook omdat hij nadien veel over zich heen kreeg. “Ik kreeg een bericht dat we door mijn ego hadden verloren. Ik werd een aap genoemd na die penaltymisser”, aldus Mbappé. De Fransman voegde er ook nog fijntjes aan toe dat quasi niemand van zijn teammaats de tijd nam om hem te troosten. “Wat meer steun had fijn geweest”, zegt Mbappé daar nog over.

Adieu Les Bleus?

Sindsdien voelt Mbappé zich niet meer zo lekker in zijn vel in Frankrijk. De aanvaller wilde afgelopen zomer vertrekken bij zijn club Paris Saint-Germain. Een deal met Real Madrid was nabij, maar PSG weigerde. “Ik moest huilen toen ik hoorde dat ik niet naar Madrid kon gaan”, zegt Mbappé daarover in L’Equipe.

Want waar Mbappé ook verschijnt in Frankrijk wordt hij uitgejouwd. Iets wat hem duidelijk zichtbaar pijn doet. “Ik heb de Franse nationale ploeg altijd bovenaan gezet en dat doe ik nog steeds. Ik heb nog nooit 1 euro aanvaard om voor het team te spelen. Het laatste wat ik wil is dat ik een probleem zou zijn bij Les Bleus. Het belangrijkste is dat onze nationale ploeg goed draait. En als ze gelukkiger zouden zijn zonder mij, dan is dat maar zo.” 

Zo hint Mbappé reeds op zijn 22ste naar een mogelijke break met de nationale ploeg. Opmerkelijk, zeker gezien de jonge leeftijd van de aanvaller. 

Geen geheel meer

Op de koop toe worden er sinds de exit op het EK veel vraagtekens gezet rond bondscoach Didier Deschamps. Die zou de groep niet meer in handen hebben. Waar hij voor het WK van 2018, waar Frankrijk triomfeerde, regeerde op autoritaire wijze, kiest Deschamps tegenwoordig voor een open aanpak. De spelers mogen hun zegje doen over de manier van spelen en de selectie. 

Die openheid zou averechts werken in de groep. De groep zou geen geheel meer zijn. De bereidwilligheid om de kop ervoor te leggen is er niet meer. Ook na het EK kwamen de resultaten er niet meteen. In de WK-kwalificatiecampagne werd er gelijkgespeeld tegen Bosnië en Oekraïne. Gelukkig voor de Fransen werd er nog tegen Finland gewonnen, waardoor er toch een beetje vertrouwen werd getankt richting de Nations League. 

En ook al is er kritiek op Deschamps, de Franse bondscoach klonk strijdvaardig voor aanvang van het duel met België. "Vroeger was er alleen het WK of het EK. De Nations League is een opportuniteit om een prijs te winnen. Nu we in de halve finales staan, willen we er voluit voor gaan."

Bekijk België - Frankrijk aanstaande donderdag 7 oktober vanaf 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top