Afgelopen weekend werd de zevende speeldag van de D1B Pro League afgewerkt. Dat houdt in dat nu alle teams eens een keertje tegen elkaar gespeeld hebben en dat er dus een eerste analyse gemaakt kan worden over de manier van spelen van de acht ploegen. Vandaag vergelijken we alvast de offensieve statistieken van de 1B-teams.
Wat uit die offensieve statistieken meteen opvalt is dat RWDM met voorsprong het vaakst op doel heeft geschoten, maar toch het op twee na minste goals heeft gescoord. Lommel SK heeft dan weer minder dan de helft van het aantal doelpogingen van RWDM, maar scoorde wel drie goals meer dan de Brusselaars.

DOELPOGINGEN

RWDM: 104 (8 goals)
Lierse K.: 84 (14 goals)
KVC Westerlo: 80 (13 goals)
SK Deinze: 76 (12 goals)
Waasland-Beveren: 73 (15 goals)
RE Moeskroen: 58 (6 goals)
RE Virton: 48 (7 goals)
Lommel SK: 46 (11 goals)

Met deze statistieken zit Lommel SK momenteel aan een succespercentage van 23,9%. Als de Limburgers dus op doel schieten is het bijna één kans op vier dat er ook effectief een doelpunt volgt. Waasland-Beveren zit aan 20,5% en RWDM zit aan 7,7%. De andere teams bengelen ertussen.

DOELKADER

De vele doelpogingen van RWDM zorgen er ook mee voor dat ze dit seizoen al het vaakst het doelkader troffen. De Brusselaars raakten al vier keer paal of lat en zijn zo de ploeg die al veruit het meeste in aanraking kwam met het doelhout. Alle andere teams zitten aan twee pogingen tegen het doelkader. Enkel Lommel SK zit aan ééntje.

BUITENSPEL

De twee uitersten van de bovenstaande statistieken staan wel broederlijk in elkaars buurt als we de buitenspelgevallen bekijken. RWDM werd dit seizoen al 16x afgevlagd en Lommel SK 15x. Daarmee onderscheiden ze zich van de rest van de ploegen. Waasland-Beveren liet zich het minst vaak betrappen op buitenspel. Zij werden nog maar 5x afgevlagd.

16x: RWDM
15x: Lommel SK
12x: Lierse K., Moeskroen
10x: KVC Westerlo, RE Virton
9x: SK Deinze
5x: Waasland-Beveren