Remco Evenepoel heeft zijn achtste zege van het seizoen beet. De renner van Deceuninck-Quick Step soleerde naar de zege in de Coppa Bernocchi in Italië, een kleine generale repetitie voor de Ronde van Lombardije zaterdag.
Evenepoel zag de koers als een training met het oog op Lombardije en had weinig verwachtingen voor de start, maar het werd dus uiteindelijk zijn achtste zege van het seizoen, zijn tweede in zijn carrière op Italiaanse bodem na ritwinst in de derde etappe van de Adriatica Ionica Race in 2019. Evenepoel viel aan op zo'n 140 km van het einde en kreeg ploegmaat Fausto Masnada en nog vier andere renners met zich mee.

"We waren een beetje verbaasd dat we zo vroeg gingen, omdat we hadden verwacht dat er grotere groep mee zou schuiven", deed hij zijn verhaal bij zijn team. "Ik had Fausto bij me en we werkten heel goed samen met de rest van de jongens. Op de klimmetjes reden we een gestaag tempo en toen de voorsprong vier minuten bedroeg, wisten we dat we vooraan gewonnen spel hadden."

"Omdat het laatste deel van het parcours vlak was, viel ik aan voor de laatste klim van de dag en vanaf dan ging ik voluit tot aan de finish. Ik ben blij met deze overwinning, een zege van de ploeg, want zonder de hulp van Fausto was het niet mogelijk geweest."