Standard-youngsters en belofteninternationals Hugo Siquet en Nicolas Raskin verschenen vandaag in het nationaal oefencentrum in Tubeke op het trainingsveld bij de Rode Duivels voor de eerste training in de voorbereiding op de Final Four van de Nations League, die later deze week van start gaat in Noord-Italië.
Enkel het openingskwartier van de training was toegankelijk voor de media. Naast verdediger Siquet en middenvelder Raskin kwamen ook de reservedoelmannen Koen Casteels en Matz Sels het oefenveld op, net als Toby Alderweireld, Dodi Lukebakio, Leander Dendoncker en Thomas Foket. Die laatste werd pas gisteren opgeroepen als mogelijke vervanger van Thomas Meunier.

De verdediger van Borussia Dortmund sukkelt met een knieblessure en is hoogst onzeker voor het tweeluik in Italië, dat voor de Belgen donderdag in Turijn begint met een halve finale tegen Frankrijk. Het zou een enorme domper zijn voor Meunier, die drie jaar geleden de halve finale tegen de latere wereldkampioen Frankrijk moest missen vanwege een schorsing. Nadien werd de afwezigheid van de toenmalige PSG-speler aangehaald als een van de belangrijkste oorzaken voor de uitschakeling.

Opvallende afwezige was dan weer Thierry Henry. De T3 van bondscoach Roberto Martinez heeft een rugblessure en moest verstek geven voor de training. 

De overige spelers in de selectie van Martinez werkten binnen een recuperatietraining af. Morgen trainen de Belgen nog een laatste keer op Belgische bodem, woensdag volgt reeds de afreis naar Italië.