Het Bondsparket van de KBVB heeft zich maandag uitgesproken over de rode kaarten van Joachim Carcela en Christophe Lepoint. Beide Moeskroenspelers werden met een directe rode kaart naar de kant gestuurd in de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen.
Lepoint mocht al vroeg in de tweede helft gaan douchen na een penaltyfout op Liersespits Abdallah. Het Bondsparket oordeelde dat die uitsluiting voldoende was en dat er geen bijkomende straf voorgesteld wordt voor de aanvoerder van Moeskroen. Niet geheel onverwacht, omdat de penalty en de uitsluiting op zich al voor discussie vatbaar waren.


Joachim Carcela kreeg dan wel weer een meer dan terechte rode kaart na een stevige tackle in de slotfase van de match. De 21-jarige middenvelder kreeg dan ook minder respijt van het Bondsparket. Carcela kreeg namelijk een voorstel tot een minnelijke schikking van drie speeldagen schorsing en een boete van 1500 euro.

Als Moeskroen akkoord gaat met dit voorstel, dan mist Carcela de matchen tegen Lommel, RWDM en Virton. Als de club niet akkoord gaat, dan volgt er een zaak bij de Geschillencommissie.