Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) heeft de Italiaanse semiklassieker Coppa Bernocchi (1. Pro) op zijn naam geschreven. De 21-jarige Vlaams-Brabander haalde het na 197,15 kilometer in en om Legnano in de regen solo voor de Italianen Alessandro Covi (UAE Team Emirates) en Fausto Masnada (Deceuninck-Quick Step). Evenepoel reed de laatste 30 km solo, in totaal was hij 140 km in de aanval.
Evenepoel bereidt zich voor de Ronde van Lombardije, die zaterdag op het programma staat. Dat is het laatste grote doel voor onze landgenoot dit seizoen. Vorig jaar viel hij nog zwaar in het Italiaanse Monument met een bekkenbreuk tot gevolg. Zaterdag werd hij vijfde in de Ronde van Emilië. Twee weken geleden veroverde hij brons op het WK tijdrijden in ons land.

Het is voor Evenepoel zijn achtste overwinning van het seizoen, de 22e in zijn nog jonge carrière. Voor Deceuninck-Quick Step is het al de 65e zege van het seizoen.

Evenepoel volgt op de erelijst de Duitser Phil Bauhaus op, die zegevierde in Legnano in 2019. Vorig jaar ging de wedstrijd niet door vanwege de coronapandemie. De enige andere Belgische winnaar van de Coppa Bernocchi was Rik Van Looy. De Keizer van Herentals won in 1957 en 1958.