Stats 1B: sensationele 7e speeldag zorgt voor wijzigingen aan de top van de individuele klassementen

Challenger Pro League | De zevende speeldag in de D1B Pro League was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Na een klinische overwinning van leider KVC Westerlo was er spanning en sensatie in de drie andere duels. Goals, kaarten én plotwendingen vlogen ons om de oren en resulteerden uiteindelijk in ultieme zeges voor Waasland-Beveren en RWDM terwijl Lierse K. de punten deelde met negen spelers van Moeskroen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat zorgde natuurlijk ook voor wat verschuivingen in de topschutterslijst. Daniel Maderner scoorde de eerste van de vier Wase doelpunten en zette zo zijn totaal op vijf goals. Daarmee is de Oostenrijker nu alleen topschutter in 1B. Dylan De Belder trapte tegen RWDM zijn vierde van het seizoen tegen de touwen en beent Kenneth Schuermans bij op de tweede plaats.

5. Maderner (Waasland-Beveren)
4. Schuermans (Lierse K.), De Belder (Deinze)
3. Hoggas (Waasland-Beveren), Mertens (Deinze), Bernat (Westerlo), Dierckx (Westerlo), Yagan (Lierse K.), Allach (Virton)

Het toptrio in het klassement van de assistenkoningen kon dit weekend geen extra streepje achter de naam zetten en krijgt zo het gezelschap van Stallone Limbombe. De winger van Lierse Kempenzonen was goed voor een assist tegen Moeskroen en beent zo ondermeer zijn ploegmaat Alexander Maes bij.

3. Dierckx (Westerlo), Maes (Lierse K.), Challouk (SK Deinze), S. Limbombe (Lierse K.)
2. De Belder (SK Deinze), Vaesen (Westerlo), Abrahams (Deinze), Rosa (Lommel), Bernat (Westerlo), Edmundson (Waasland-Beveren)

Bij de clean sheets kon koploper David Jensen nu ook de nul houden tegen Lommel SK waardoor hij zijn totaal op vier brengt. Daarmee heeft de Deen nu al een kloofje op eerste achtervolger Defourny. Alle andere goalies konden voorlopig nog maar maximaal één keer de nul houden.

4. Jensen (Westerlo)
2. Defourny (RWDM)
1. Fiermarin (Lommel), De Smet (Lierse K.), Vandenberghe (Deinze), Sadin (Virton), Jackers (Waasland-Beveren)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top