Standard heeft zijn trainer Mbaye Leye ontslagen. Ook diens assistenten Patrick Asselman (T2) en Eric Deflandre (T3) moeten de club verlaten. Na tien speeldagen staan de Rouches op een teleurstellende twaalfde plaats met 13 punten.
De derde opeenvolgende competitienederlaag (het 3-1 verlies bij KV Mechelen vrijdagavond) en het bijhorende supportersprotest, bleek voor het bestuur de spreekwoordelijke druppel.

"De huidige situatie voldoet niet aan onze verwachtingen en die van onze fervente supporters, dus er zijn ingrijpende veranderingen nodig", klinkt het. "Onze club zal nu zo snel mogelijk op zoek gaan naar een nieuwe coach + assistent(en) om de volgende wedstrijden voor te bereiden. In tussentijd zullen de trainingen verzorgd worden door Geoffrey Valenne, Kevin Caprasse en Réginal Goreux."

De 38-jarige Leye volgde eind 2020 de Fransman Philippe Montanier op als hoofdcoach van Standard, waar hij eerder speler en T2 was. Ondanks het missen van de Champions' play-offs en een verloren bekerfinale kreeg de Senegalees afgelopen zomer een contractverlenging aan de boorden van de Maas. Maar nu stopt het dus toch na een 13 op 30.

Na de interlandbreak speelt Standard op 16 oktober thuis tegen OHL zijn volgende competitieduel.

Leye is na Peter Maes (Beerschot) de tweede trainer die dit seizoen wordt ontslagen in 1A.