België heeft goed gepresteerd in de kwalificatierondes voor het WK videogames dat half november in Eilat plaatsvindt. Onze nationale teams bemachtigden hun tickets voor de vier games van de competitie: eFootball, Counter-Strike, Dota 2 en TEKKEN 7.

We zijn nu nog maar een paar weken verwijderd van het WK videogames dat de iESF (International E-Sport Federation) van 14 tot 19 november 2021 organiseert in Eilat, Israël! Na enkele weken van open en gesloten kwalificaties kennen we eindelijk de verschillende landen die zich kwalificeerden voor de vier games van de competitie: eFootball, Counter-Strike, Dota 2 en TEKKEN 7.

België tekent present

TEKKEN 7 kwam als eerste aan bod. Met zijn eerste plaats in de eerste open kwalificatiewedstrijd was Richard “PiKaH” Donders zeker van een plaats in de laatste Belgische kwalificatieronde. De jongeman bevestigde zijn dominantie op een evenement georganiseerd door Sector One. PiKaH, die gedurende de hele dag zijn positie in de Winner Bracket behield, sloot zijn avontuur af met een schitterende overwinning (5-1) in de finale tegen Bryan “SilverBeamMoon” T. Een zege die zijn ticket naar de internationale finales in Israël garandeerde.

SilverBeamMoon en PikaH na hun match – © Sector One

Daarna kwamen de Dota 2-kwalificatiewedstrijden aan bod. Ons team, met Yuma, Nsphere, Davai Lama, Applepie en t-bag, werd aanvankelijk tweede in hun groep. Dit was goed genoeg om de ploeg naar de eindfase te sturen. Die ronde werd een eitje voor onze landgenoten. Dankzij een 2-0 zege tegen Zweden en een 2-1 overwinning tegen Frankrijk kon het roster doorstoten naar de finale. Jammer genoeg moesten de Belgen daarin de duimen leggen tegen Noorwegen. Ondanks de nederlaag in de finale mogen ze toch optreden als Europese vertegenwoordigers op het WK.

Ook in Counter-Strike faalde ons land niet. Het nationale team bestond uit Stev0se en simix, beiden van eClub Brugge, en hun voormalige teamgenoot ritchiEE. MaximN en Nexius, van LowLandLions, vervolledigden de ploeg. De spelers kenden elkaar goed en konden onze kleuren met succes verdedigen.

Het team vloog als het ware door de groepsfase en de play-offs. Ondanks een ongelukkige nederlaag door verbindingsproblemen, waardoor de Belgen een map verloren in de kwartfinale tegen Nederland, kenden onze vertegenwoordigers weinig problemen met hun tegenstanders. Een eindoverwinning tegen de Zwitsers garandeerde uiteindelijk de kwalificatie voor het WK.

De beurt was aan onze eDevil Jon “Milan7Jon” Bruno om de vier op vier te realiseren. Een missie die hij ter harte leek te nemen. Onze landgenoot stelde uiteindelijk een zeer mooie derde plaats veilig, na nederlagen tegen de Spaanse en Italiaanse toppers.

België behaalde zo een historische clean sweep door alle vertegenwoordigers naar Israël te sturen. Onze delegatie vliegt een paar dagen voor 14 november uit om deel te nemen aan de finale van het WK, een vijfdaags evenement.