Om Frankrijk te kloppen, zal België zijn beste beentje moeten voorzetten. Kevin De Bruyne is daar heel duidelijk een bepalende factor van. En het goede nieuws is dat de middenvelder weer in topvorm is.
Afgelopen weekend speelde Manchester City tegen Liverpool. Een topontmoeting in de Premier League waarbij de twee ploegen de punten billijk verdeelden (2-2), maar vooral één man schitterde in de topper: Kevin De Bruyne. The Citizen scoorde zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen en zette ook een 5-sterrenprestatie neer. Op slechts een paar dagen van de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk is dit alleen maar goed nieuws voor de Rode Duivels.
 
KDB heeft een gecompliceerde start van het seizoen gehad. De middenvelder miste drie wedstrijden met Manchester City en het laatste trainingskamp van de Rode Duivels met een enkelblessure. Zijn afwezigheid bij de Duivels werd niet noodzakelijk opgemerkt omdat het niveau van de tegenstanders van dien aard was dat de wisselspelers de klus makkelijk konden klaren. Maar tegen Frankrijk zal dat anders zijn.
 
De enkel is in orde, godzijdank
 
Augustus verliep allesbehalve van een leien dakje voor De Bruyne nadat hij aan het begin van het seizoen een enkelblessure opliep (hij had nog steeds last van een scheur in de ligamenten, een blessure die hij opgelopen had op het EK in de achtste finale tegen Portugal). De speler kon slechts hier en daar een paar minuten spelen, en hij moest veel tijd steken in het laten behandelen van zijn pijnlijke enkel. Pep Guardiola wilde geen risico's nemen met zijn spelmaker en gaf hem al de tijd om zich correct te laten verzorgen. Roberto Martinez nam ook geen risico’s met de Rode Duivel en liet hem voor de recente interlands thuis.
 
Tegen Liverpool zondag, liet De Bruyne zien dat hij geen last meer heeft van pijn aan de enkel. Hij had een paar dagen voordien al een volle 90 minuten kunnen spelen tegen Paris Saint-Germain, maar zijn optreden was niet echt doorslaggevend geweest. Tegen de Reds stond KDB er weer en hij liet zien dat hij weer in vorm was.
 
Centraal of ter ondersteuning van de aanval
 
Kevin De Bruyne zal hoogstwaarschijnlijk starten tegen Frankrijk. Maar waar zal Roberto Martinez de voormalige speler van Racing Genk opstellen? De laatste keren dat hij speelde, zette de Spanjaard hem ter ondersteuning van de aanval, samen met Eden Hazard. Maar we weten dat de speler het fijner vindt als hij lager kan spelen.
 
Maar er is Youri Tielemans, die zich op die positie een plaats heeft weten te veroveren naast Axel Witsel. Maar Martinez zou ook kunnen besluiten om KDB opnieuw centraal te laten spelen met een Leandro Trossard als steun voor Romelu Lukaku. Wat hij ook beslist, Martinez zal in elk geval interessante keuzes kunnen maken, keuzes die hij op het laatste WK en het vorige EK misschien heeft gemist.
 
Volg de wedstrijd tussen België en Frankrijk deze donderdag 7 oktober vanaf 20u25 op VTM.