Ontdek de grote winnaars van de Belgian Game Awards

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze vrijdag vonden de Belgian Game Awards plaats, een event waarin de belangrijkste vertegenwoordigers van ons land in de videogamewereld beloond werden. De juryleden en het publiek reikten prijzen uit in verschillende categorieën, onder meer aan diverse bekende esporters.

Na enkele weken van stemmen maakten de juryleden en het publiek tijdens de Belgian Game Awards van vrijdagavond eindelijk de namen van de verschillende prijswinnaars bekend. Dit jaar vond de ceremonie virtueel plaats, om de veiligheid van alle deelnemers te garanderen.

De prijsuitreiking vond plaats op een uniek virtueel eiland, waarop het publiek kon rondwandelen.

Op gebied van esports waren er drie categorieën om de verschillende vertegenwoordigers in de sector te belonen: beste rookie van het jaar, beste speler van het jaar en beste evenement van het jaar.

In deze laatste categorie mocht de RTBF met de trofee naar huis, dankzij de Tarmac Sessions. De publieke dienst bracht dit jaar verschillende keren enkele honderden kijkers samen op het officiële Twitch-kanaal, om deel te nemen aan verschillende wedstrijden, becommentarieerd door de Belgische presentator Adz!

Het was geen verrassing dat de League of Legends-speler Raphaël “Targamas” Crabbé er met de titel van esportspeler van het jaar vandoor ging. Hij en zijn team Karmine Corp hebben dit jaar niets dan records gebroken. Het team maakte zijn eerste opwachting in de LFL, de Franse League of Legends, boekte overwinningen in het reguliere seizoen en in de play-offs, en won vervolgens de titel op de European Masters. Een huzarenstukje dat de spelers in de zomer nog eens herhaalden, ondanks een tweede plaats in de LFL. Zo werd Karmine Corp het eerste team van ons continent dat twee Europese titels in één seizoen wint.

De prijs voor de rookie van het jaar ging naar Rocket League-speler Vincent “Slyex” Tobaly. Samen met het ULB universiteitsteam behaalde de speler een prachtige top 9-12 op het European University Rocketeers 2021.

Natuurlijk werden ook andere prijzen buiten de esportswereld uitgereikt. Voor de nieuwsgierigen, dit is de volledige lijst van de winnaars van vrijdagavond:

Game Awards

  • Publieksprijs: VR-Kuub
  • Mobile Game of the Year: The Almost Gone
  • PC/Console Game of the Year: The Almost Gone
  • AR/VR Game of the Year: Deisim
  • Best Non-Entertainment: Pollinator Park
  • Debut Game of the Year: Sizeable
  • Most Anticipated Game of the Year: Roguebook
  • Student Game of the Year: Glint

Studio Awards

  • Lifetime Achievement Award: Yves Grolet
  • Best Studio of the Year: Fishing Cactus
  • Most Promising Startup Studio of the Year: Salty Lemon

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top