RWDM herademt na ultieme 1-2 zege bij Deinze: "Hier had heel de club nood aan"

Challenger Pro League | RWDM heeft voor het eerst sinds de eerste speeldag nog eens een overwinning mogen vieren. De Brusselaars konden op het veld van het nog ongeslagen SK Deinze een 1-0 achterstand omzetten in een 1-2 overwinning en kregen zo weer aansluiting bij de subtop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coach Vincent Euvrard voelde de druk als een blok van z'n schouders vallen na de ultieme 1-2 van jeugdproduct Zakaria El Ouahdi en liet na de match dan ook zijn opluchting blijken. "We hebben een tijdje moeten wachten op die overwinning. Nochtans hebben we ook de voorbije weken een paar goede matchen gespeeld. Maar toen grepen we er telkens - onterecht - langs."

Nu lukte het dus wel voor RWDM, al had de ploeg het in de eerste helft wel lastig om haar spel van de voorbije weken terug te vinden. "Onze eerste helft was niet wow, maar was nog wel vrij evenwichtig. In de tweede helft hebben we dan wel karakter getoond en hebben we uiteindelijk de drie punten over de streep getrokken. Ik denk dan ook dat het al bij al een verdiende zege was."

Levensles

De overwinning moet RWDM opnieuw de mogelijkheid geven om naar boven te kijken in het klassement in plaats van naar onderen. "Hier had heel de club nood aan", beaamt Euvrard. "Het is wel het beste bewijs van dat als je blijft zoeken en hard blijft werken, het ooit weer draait. Als je het laat hangen omdat het even niet lukt, dan ga je de dieperik in. Het is goed dat we nu weer voeling krijgen met de top vier."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top