Tijdens de zevende speelronde in de Premier League hebben Liverpool en Manchester City elkaar zondagavond in bedwang gehouden met een 2-2 gelijkspel. Kevin De Bruyne sleepte het punt zelf uit de brand.
Liverpool kreunde bij momenten onder het dominante spel van de Citizens in de eerste helft, maar dook de kleedkamers in met een brilscore. Na rust zette Sadio Mané (59') op aangeven van Mo Salah de wedstrijd in vuur en vlam. Heel lang kon de gastheer niet van die voorsprong genieten: Phil Foden (69') vloerde Alisson met een lage overhoekse schuiver. 
De reactie van Mo Salah (76') was er eentje om in te kaderen. Met een fantastische individuele actie dribbelde de Egyptenaar de City-defensie op een hoopje en gaf hij ook Ederson het nakijken. Maar opnieuw gaven de Reds de bonus uit handen. Kevin De Bruyne (81') had het geluk aan zijn zijde met een afgeweken bal die in doel belandde.
Liverpool moet door de draw met een punt verschil de leiding laten aan Chelsea (16 ptn.). Manchester City, Manchester United, Everton en Brighton delen de derde plaats (14 ptn.).