De fans die het herfstweer trotseerden om Waasland-Beveren - RE Virton live mee te maken in plaats van naar Parijs-Roubaix te kijken vanuit hun warme zetel, hebben ongetwijfeld geen spijt gehad van die keuze. Terwijl Sonny Colbrelli in extremis het sprookje van Florian Vermeersch uiteen liet spatten zorgde Waasland-Beveren wél voor een heus sprookje.
Na minder dan een half uurtje voetballen keek Waasland-Beveren al tegen een driedubbele achterstand aan tegen Excelsior Virton. Maar in een dolle laatste tien minuten gingen de Leeuwen nog van een (inmiddels) 1-3 achterstand naar een 4-3 overwinning.

Nooit eerder kon een 1B-team een achterstand van drie doelpunten ophalen. KSV Roeselare kwam in 2020 al eens dichtbij toen ze een 3-0 achterstand op het veld van Union Sint-Gillis nog om konden zetten in een 3-3 gelijkspel, maar erop en erover... dat lukte nog geen enkel team.

De eerste thuiszege én de eerste thuisdoelpunten van het seizoen zijn er dus meteen om in te kaderen. Want met deze miraculeuze ommekeer heeft Waasland-Beveren nu de strafste remonte uit de 1B-geschiedenis in handen.