FC Barcelona heeft opnieuw een bijzonder pijnlijke nederlaag geleden in La Liga. De Catalanen gingen zaterdag zonder glans met 2-0 onderuit tegen Atlético Madrid. Bij de Madrilenen speelde Yannick Carrasco 81 minuten.
Het meest opwindende in het openingskwartier was een flauwe knal van Lemar. In minuut 24 kapte Felix zich knap vrij. Hij gaf de bal aan Suarez die met één tik Lemar voor doel zette, die werkte perfect af: 1-0. Twee minuten later dan een eerste keer Barcelona. Atlético werkte slecht weg en Coutinho trapte maar net naast. Vlak voor rust dan nog eens Atletico. Felix stuurde Lemar weg dit keer, die lobde de bal perfect tot bij Suarez (44.) die droog binnenschoot. In de tweede helft dan enkele keren Barça. Vlak voor het uur ging het licht uit bij Koke en Hermoso, Coutinho trapte onbegrijpelijk op Oblak. Nadien, mede dankzij veel wissels, leverde de wedstrijd geen spektakel meer. Eindstand 2-0.
Door de zege komt Atlético mee aan de leiding met stadsgenoot Real, die wel een wedstrijd minder hebben. Barcelona staat pas negende.