Op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft KV Kortrijk zaterdag na een ontmoeting met Charleroi de drie punten net niet in het Guldensporenstadion gehouden (2-2). Kortrijk is achtste met 15 punten op 30, Charleroi legt met 14 punten 30 beslag op de negende plaats.
Zowel Kortrijk als Charleroi kregen in de eerste helft enkele mogelijkheden om te scoren, maar de openingsgoal zou pas in de laatste minuut van de eerste helft tot stand komen. Ref Bram Van Driessche legde de bal op de stip na een vermeende handsbal van bezoeker Jackson Tchatchoua. Een koud kunstje voor thuisspeler Faïz Selemani, die alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen tegen de touwen trapte namens de Kortrijkzanen.
Na de pauze lukte de Carolo's de gelijkmaker, door toedoen van de ingevallen Ali Gholizadeh. De Iraniër stak de bal enig mooi door tot bij Ryota Morioka, die Shamar Nicholson (64.) op zijn beurt de 1-1 op een presenteerblaadje aanbood. De Kerels leken het laken nog naar zich toe trekken via Rachid Alioui (73.), al was dat buiten Gholizadeh (90.+5) gerekend.
Later op de dag (18u30) trekt Union naar Cercle Brugge en geeft STVV tegelijkertijd Oostende partij op Stayen. Om 20u45 gaat rode lantaarn Beerschot op zoek naar broodnodige punten bij OHL, de voorlaatste in de stand met zeven punten meer.
Vrijdagavond al raapte Standard niets op het veld van Mechelen (3-1). Net voor de start van de tweede helft, bij een 3-0 tussenstand, werd de wedstrijd ontsierd door enkele bezoekende fans die het terrein bestormden om de eigen spelers de les te spellen. Na een oponthoud van zo'n tien minuten werd alsnog hervat, maar meer dan een Luikse eerredder leverde dat niet meer op.