Op de zevende speeldag van de Premier League vonden zaterdagmiddag vier matchen plaats. Chelsea schonk zichzelf een voorlopige leidersplaats met een late zege tegen Southampton (3-1). De Londenaren prijken aan de leiding met 16 punten op 21.
Chelsea-coach Thomas Tuchel gaf Trevoh Chalobah een basisplaats en dat vertrouwen beschaamde de jongeling niet: na negen minuten zette hij de 1-0 op het bord. Romelu Lukaku dacht zelf voor de verdubbeling te zorgen na knap voorbereidend werk van Antonio Rudiger, maar de scherpe blik van de lijnrechter had nipt voorafgaand buitenspel geconstateerd. Spitsbroeder Timo Werner kende evenmin geluk toen zijn kopbaldoelpunt door de VAR teruggefloten werd. Dat brak de Blues na rust zuur op, toen James Ward-Prowse (60') een strafschop verzilverde. Laatstgenoemde ontpopte zich uiteindelijk nog tot antiheld met een rechtstreekse rode kaart. Vijf minuten voor tijd zag Werner zijn goal wel gevalideerd en Ben Chilwell (89') deelde eveneens in de feestvreugde.
Ook Leeds ging voor eigen volk het best van start tegen Watford via Diego Llorente (18'). Christian Kabasele betrad 20 minuten voor het laatste fluitsignaal het speelveld, maar kon niets veranderen aan de 1-0 nederlaag. 

Wolverhampton, met Leander Dendoncker die een handvol minuten meepikte, wilde de goede lijn van vorig weekend doortrekken tegen Newcastle. Het begon veelbelovend met de 1-0 van Hee-Chan Hwang na 20 minuten, maar invaller Jeff Hendrick (41.) tekende voor de gelijkmaker. Hwang (58') was in de tweede helft opnieuw trefzeker en dat volstond voor de tweede overwinning op rij (2-1).
Het resterende zaterdagmiddagduel werd uitgevochten tussen voorlaatste Burnley en hekkensluiter Norwich, dat na zes speelrondes nog puntenloos was. De kelderkraker baarde een muis met een scoreloos gelijkspel. Burnley telt 3/21, Norwich pakte pas zijn eerste punt.