One day, one goal: Taye Taiwo zet het Stade Vélodrome in lichterlaaie met onwaarschijnlijke goal

Ligue 1 | Het zijn niet alleen aanvallers die geweldige goals kunnen maken. In Marseille bewees Taye Taiwo het immers als linksback. De Franse fans herinneren zich ongetwijfeld zijn treffer uit 2010 tegen Sochaux nog.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Taye Taiwo arriveerde als een nobele onbekende bij Marseille, maar vertrok er als een legende. Hij speelde er zes seizoenen en liet als aanvallende linksachter meermaals de netten trillen. Hij was de Afrikaanse Gareth Bale, die defensief en offensief van grote waarde was. Soms had de Nigeriaan ook wat geluk, zoals op 25 september 2010. Met de nodige meeval wist Taiwo het Stade Vélodrome te laten kraaien van de pret.

Gelukkig doelpunt

Marseille speelde op de zevende speeldag van de Ligue I en toen ontving het Sochaux. Marseille, dat toen Didier Deschamps als coach had, was de regerende landskampioen. Tegen Sochaux werd met 2-1 gewonnen en Taye Taiwo ging die dag met de aandacht lopen.

De linkerflankspeler van Marseille kreeg de bal aangespeeld en probeerde die strak voor doel te zetten. Dat mislukte echter compleet, maar als bij wonder wist Taiwo met een geweldige harde trap de bal van een zeer grote afstand voorbij een verraste doelman in doel te werken. Een wereldgoal, hetzij met de nodige dosis geluk.

Eerlijke Taiwo

Door deze heerlijke treffer werd het 1-0. Taiwo vertelde na de partij dat het zijn bedoeling was, maar die uitleg bleek niet te kloppen. Iets later op de avond gaf hij uiteindelijk toch toe dat hij vooral geluk had met het doelpunt. "Neen, ik deed het niet met opzet. Ik wilde de bal naar Gignac spelen”, legde hij destijds uit - met zijn legendarische glimlach - bij de microfoon van Jour de Foot.

Een bizarre carrière

Voor Taiwo was dit doelpunt niet de start van een carrière bij een Europese topclub. Het bleek zelfs zijn laatste sterk seizoen te zijn. Hij vertrok na dat seizoen naar AC Milan, maar daar kwam hij amper aan spelen toe. Hij speelde slechts acht wedstrijden voor de Rossoneri.

Nadien kende Taiwo een zeer opvallende spelerscarrière. Hij werd uitgeleend aan QPR en Dynamo Kiev. Dan volgde het Turkse Bursaspor en speelde hij ook nog in Finland, Zwitserland, Zweden, weer Finland, Cyprus, de Verenigde Staten en sinds dit seizoen speelt de ondertussen 36-jarige Taiwo weer in Italië.

Fan van onze serie? Ontdek ‘de schorpioen’ van Pablo Hernandez.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top