Luik en Bergen ontmoeten elkaar voor de Waalse derby in de BNXT League

Basketbal | Luik en Bergen kennen elk een heel verschillend verloop van het seizoen. De Luikenaars bevinden zich in de onderste regionen van het klassement, terwijl de Henegouwers de top viseren. Mogen we op vrijdag 8 oktober eenrichtingsverkeer verwachten tijdens de Waalse derby in de BNXT League?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze vrijdag staan Luik en Bergen-Henegouwen tegenover elkaar op de vierde speeldag in de BNXT League. Bergen is op papier de grote favoriet en is goed bezig terwijl Luik een moeilijk seizoen kent. Toch is tijdens één wedstrijd alles mogelijk.

Leuven net te sterk

Na drie speeldagen staat Luik met nul overwinningen op een troosteloze laatste plaats in de rangschikking. Afgelopen vrijdag wisten ze de nul bijna van de tabellen te vegen tegen de Leuven Bears. De Waalse ploeg moest pas in de extra tijd Leuven alsnog voorbij zich laten gaan (94-97).

In het eerste kwartier was Leuven oppermachtig (16-28), maar Luik herpakte zich zeer goed en herstelde gaandeweg het evenwicht (38-52 bij de pauze). In het laatste kwartier zorgde het voor een stevige comeback (23-10), maar Leuven toonde zich net dat tikkeltje beter. Toch kan Luik voortbouwen op deze straffe prestatie en tankte het ondanks de nederlaag vertrouwen voor de match tegen Bergen.

Bergen wil bovenaan blijven meedraaien

Luik wil weg van die laatste plaats, maar Bergen heeft andere ambities. Zij willen aan de top van het klassement blijven. Tegen Antwerpen werd er weliswaar met 73-62 verloren. Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor Bergen, dat tegen Luik terug wil aanknopen met een zege.

De Henegouwers kenden een sterke seizoensstart met drie zeges in de eerste drie wedstrijden. Dat is genoeg om leider Oostende het vuur aan de schenen te leggen. De kustploeg staat aan de leiding met één punt meer dan Bergen. De Henegouwers willen de voeling met de top behouden, en daardoor is een zege tegen de Luikse 'vrienden' een must.

Volg deze vrijdag 8 oktober de Waalse derby in de BNXT League tussen Luik en Bergen-Henegouwen op Pickx + Sports 2, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top