Schneider (Waasland-Beveren) spreekt zich uit over niet-selectie(s) Albanese

Challenger Pro League | Heel wat fans van Waasland-Beveren keken vorig weekend verrast op toen bleek dat Alessandro Albanese niet in de selectie zat voor de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. De kwieke winger was niet geblesseerd of geschorst, maar werd gewoon uit de kern gehouden door coach Marc Schneider.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een keuze die niet meteen geweldig uitpakte, want Waasland-Beveren verloor met 2-1 en de niet-selectie van Albanese werd nadien dan ook aangegrepen als een gemiste kans om een speler in te kunnen brengen die met zijn acties nog voor een verschil had kunnen zorgen. Menigeen hoopt dat de Luikenaar tegen het stugge Virton opnieuw van de partij zal zijn, maar die kans lijkt eerder klein.

Mentaliteitsprobleem?

Coach Marc Schneider liet zich bij Het Nieuwsblad namelijk niet bepaald hoopvol uit over de winger die vorig seizoen in 1A toch wel wat mooie dingen liet zien, maar sinds de degradatie naar 1B nog maar amper in het stuk voorkwam (79 speelminuten via twee invalbeurten).

“Ik moet keuzes maken. Dat is mijn job als trainer”, aldus Schneider. “Vorige week had ik voor Edmundsson en Hoggas op die positie gekozen. Spelers die naast de selectie vallen, moeten op training tonen dat ze hun plaats verdienen. Tot nu toe heeft Albanese dat onvoldoende gedaan. In de oefenmatch tegen Gent speelde hij bijvoorbeeld geen goede partij. Het is aan hem om te tonen dat ik verkeerd was door hem niet te selecteren. Sommigen hebben die kans gegrepen, anderen niet.”

Ziek

Op de koop toe was Albanese vrijdag niet aanwezig op training door ziekte. Wellicht zal hij dus opnieuw niet in de selectie zitten. Of het daarna nog goed komt tussen de twee, zal nog moeten blijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top