Resoluut en volwassen: als Westerlo op voorsprong komt, geeft het niks meer af

Sport | KVC Westerlo won vrijdagavond met 2-0 van Lommel SK en gaat zo met een zevenpuntenkloof op eerste achtervolgers Lierse K., Lommel en SK Deinze het weekend in. Lierse K. en SK Deinze kunnen nog wel naderen tot op vier punten, maar desalniettemin zal Westerlo ook na dit weekend nog riant op kop staan in de D1B Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tegen Lommel was het Daci die - bij z'n eerste basisplaats - de weg toonde met het openingsdoelpunt. Vanaf dan was de zege eigenlijk al beklonken. Van Eenoo maakte er al snel op enig mooie wijze 2-0 van en op geen enkel moment zag het er nog maar naar uit dat Lommel zich nog terug in de match zou knokken. Deels door de offensieve onmacht van de Limburgers, maar vooral ook door de grinta van Westerlo om de driepunter naar zich toe te trekken.

Een eigenschap die Westerlo ook in de vorige wedstrijden telkens tentoonspreidde, want de Kemphanen wonnen tot op heden al alle matchen waarin ze op voorsprong kwamen. Dat waren er dit seizoen al vijf; meteen ook het aantal gewonnen matchen van Jonas De Roeck en co.

En laat net daar voorlopig het verschil liggen met de concurrenten. Lommel SK kwam dit seizoen ook al 5x op voorsprong, maar liet zich toch nog 2x terugpakken. De Limburgers verloren zelfs een keertje na een voorsprong (thuis tegen Waasland-Beveren). Voor SK Deinze zijn de cijfers nog een pak duidelijker. De Oost-Vlamingen kwamen al in alle matchen (6) op voorsprong, maar konden er toch slechts twee winnen. Lierse K. doet het iets beter, maar kwam ook gewoon minder op voorsprong (4x en drie zeges).

Na de eerste confrontatie met de zeven tegenstanders mag het duidelijk zijn. Wie dit Westerlo een vinger geeft, is meteen zijn hele hand kwijt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top