KV Mechelen heeft Standard vrijdagavond tijdens de opener van de tiende speeldag in de Jupiler Pro League zijn derde nederlaag op rij toegediend, de vierde in de laatste vijf competitiewedstrijden voor de Rouches. Mechelen won met 3-1. De partij moest tot twee maal toe gestaakt worden door wangedrag van de Luikse supporters.
Malinwa begon voor een enthousiast thuispubliek verschroeiend aan de partij. Schoofs stuurde al na vier minuten Cuypers diep en de spits scoorde tegen zijn ex-ploeg meteen de 1-0. Standard was nergens en na tien minuten ging de bal op de stip na een fout van Ngoy op Schoofs. Mrabti twijfelde niet en stuurde Bodart de verkeerde hoek uit, 2-0. Nog eens acht minuten later bediende opnieuw Schoofs Walsh en die vlamde de 3-0 tegen de netten. 
De Standard-fans konden de vernedering niet meer aanzien en begonnen massaal tennisballen op het terrein te werpen. Ref Verboomen legde de partij even stil, maar na het opruimen kon er opnieuw gespeeld worden. In het vervolg van de eerste helft kwam Cuypers nog twee keer dichtbij een vierde treffer.
De Luikse supporters gingen bij het begin van de tweede helft op het veld uitleg vragen aan hun spelers. Een ongeziene situatie, die door scheidsrechter Verboomen opnieuw werd beantwoord met het stilleggen van de match. Alle spelers gingen opnieuw een kwartiertje naar binnen, waarna de tweede helft toch eindelijk afgetrapt kon worden.
Standard had via Klauss enkele kansen om tegen te prikken. En acht minuten voor tijd viel de eerredder dan toch. Invaller Dragus zag eerst Muleka op Coucke knallen, waarna hij de rebound binnentrapte. Dichter dan de 3-1 kwam Standard niet meer.
Standard blijft door de nederlaag hangen in de middenmoot op de elfde plaats, met dertien punten. Mechelen rukt op naar een voorlopige zesde stek, met zestien punten.