Koen Casteels is na titularis Thibaut Courtois en stand-in Simon Mignolet opgenomen als derde doelman in de 23-koppige selectie van bondscoach Roberto Martinez voor de Final Four van de Nations League, die volgende week in Milaan en Turijn gespeeld wordt, zo blijkt uit de officiële spelerslijsten die de Europese Voetbalconfederatie UEFA vandaag bekendmaakte.
In tegenstelling tot het EK van afgelopen zomer laat de UEFA deze keer slechts 23 in plaats van 26 spelers toe in de selecties, die door de deelnemende landen zowat een week voor hun openingswedstrijd aan de UEFA meegedeeld moesten worden. In Milaan en Turijn worden er in totaal dan ook slechts vier wedstrijden gespeeld. In de halve finales kijken de Rode Duivels volgende week donderdag wereldkampioen Frankrijk in de ogen, de zondag erop volgen de kleine finale en de finale. In de andere halve finale staan Europees kampioen Italië en Spanje tegenover elkaar.

Desondanks maakte Martinez vanmiddag in Tubeke een 24-koppige selectie bekend, met daarin dus vier doelmannen. Matz Sels zit als vierde doelman in de selectie, maar zal dus in Noord-Italië niet aan spelen toekomen. Sels werkt wel de trainingen mee af, waarin het een voordeel is om over vier doelmannen te beschikken. Afgelopen zomer zag de 29-jarige Casteels het EK aan zich voorbijgaan, omdat hij geopereerd moest worden. Sels mocht zo voor de eerste keer naar een groot toernooi.

Eerder miste Casteels al het WK van 2014 vanwege een scheenbeenbreuk, bij het EK van 2016 was hij in de pikorde voorbijgestoken door Jean-François Gillet. Tijdens het WK van 2018 in Rusland was hij derde doelman. De doelman van Wolfsburg zit al sinds augustus 2013 bij de nationale ploeg, maar kreeg in 45 selecties slechts twee keer speelminuten. In de WK-kwalificatiewedstrijd van begin vorige maand tegen Wit-Rusland (0-1) pakte hij zijn tweede cap en hield hij meteen zijn netten schoon.