Vrouwen aan de macht in ‘Van Helsing’ op Play6

Denk jij bij de term ‘vampierenjager’ ook steevast aan een gehoede Hugh Jackman die graaf Dracula achterna zit? Dan zal televisieserie ‘Van Helsing’ jou met verstomming slaan. In dit spannende verhaal is Van Helsing immers een vrouw en zij jaagt, zoals dat in de 21e eeuw betaamt, op een vrouwelijke Dracula.

 

Vrouwelijke lead

Dat blijkt tenminste als we de lijst met acteurs van de ‘Van Helsing’-serie erbij nemen. Bovenaan prijkt de Amerikaanse actrice Kelly Overton die het hoofdpersonage Vanessa Van Helsing speelt. Zij is een afstammeling van de beroemde vampierenjager Abraham Van Helsing, is immuun tegen vampierenbeten waardoor ze een mens blijft en kan vampieren  doen transformeren naar mensen door zelf haar hoektanden in kloppende halsslagaders te planten.

 

Moederschap

Vanessa wil in de serie koste wat kost haar vermiste dochter Dylan (Hannah Cheramy) terugvinden. Hiervoor moet ze elke vampier die ze op haar pad tegenkomt een kopje kleiner maken of die transformeren naar een mens. Omdat de vampieren in de gaten krijgen dat Vanessa tot een sterke vijand zal uitgroeien, wordt de dochter plots een heel belangrijk doelwit voor hen. Dylan kan immers ingezet worden als emotionele chantage als ze oog in oog komen te staan met Vanessa.

 

Vrouwelijke vechtersbazen

In ‘Van Helsing’ wordt het stereotype beeld van een mannelijke vechtersbaas stevig op de korrel genomen. De makers kozen er immers voor om Vanessa's zus, Scarlett Van Helsing (Missy Peregrym), heel wat klappen te laten uitdelen. Dat doet ze met verve en bovendien beheerst Scarlett de kunst om zonder veel poespas allerlei vampieren in de pan te hakken. Ze hanteert hiervoor een messcherp katanazwaard.


Dracula

In zowat alle films over vampieren is graaf Dracula een man, maar ook dat stereotype gaat in ‘Van Helsing’ voor de bijl. In de Netflix-serie wordt de oppervampier immers gespeeld door een vrouw (Tricia Helfer). Zij kan van gedaante veranderen en is uit op werelddominantie nadat ze door de voorouders van Vanessa Van Helsing werd gevangengenomen. Om dat te bereiken gaat ze over lijken.

Bekijk ‘Van Helsing’ elke maandag om 20u35 op Play6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Series

Bekijk alles
Top