Gieten, startschot van het veldritseizoen, zonder de drie groten

Wielersport |
Zondag start de 40e editie van de Superprestige met een eerste manche in het Nederlandse Gieten. De drie grote tenoren zijn er niet bij en dus zijn er veel kandidaten voor de zege en voor een podiumplaats.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Sinds 1983 is de Superprestige een van de meest prestigieuze regelmatigheidscriteria in het veldrijden. De 40e editie bestaat uit 8 proeven en start zondag in Gieten, in de provincie Drenthe, in het noorden van Nederland. 
 
Een ding is zeker: de zege zal niet gaan naar Mathieu van der Poel, Wout van Aert of Tom Pidcock, want zij rijden Parijs-Roubaix en zullen pas later in het seizoen actief worden in het veld. 
 
Wie zijn dan zondag de favorieten op het veeleisende, bochtige en technische parcours, in deze klassieker in het veldrijden? Eén naam komt naar voren: die van Eli Iserbyt, de winnaar van de crossen van Lokeren, Beringen en Bredene. Vorig jaar eindigde hij tweede in Gieten, achter Toon Aerts en voor zijn ploegmaat Laurens Sweeck.
 
Bij de dames won vorig jaar Ceylin del Carmen Alvarado, maar zij lijkt nu minder goed op dreef dan enkele van haar landgenotes, zoals Denise Betsema, Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Shirin Van Anrooij of Puck Pieterse
 
Hoe worden de punten verdeeld in de Superprestige?
 
In de crosses van de Superprestige worden punten uitgedeeld aan de eerste vijftien van elke wedstrijd: 15 punten voor de winnaar/winnares, 14 voor de tweede, 13 voor de derde tot de vijftiende die nog 1 punt krijgt. 
 
In het eindklassement van vorig jaar stonden Toon Aerts en Lucinda Brand op het hoogste schavotje.
 
De Superprestige 2021/2022 kent 8 manches, waarvan 7 in België, na de eerste manche in Nederland. In vergelijking met vorig seizoen is de cross van Middelkerke verdwenen en vervangen door die van Diegem.
  • 03 oktober: Gieten
  • 23 oktober: Ruddervoorde
  • 11 november: Niel - Jaarmarktcross
  • 20 november: Merksplas
  • 04 december: Boom
  • 27 december: Heusden-Zolder
  • 29 december: Diegem
  • 12 februari: Gavere
Het veldritseizoen trekt zich op gang!
Superprestige, eerste manche
Zondag 3 oktober in Gieten, vanaf 16u10, op Pick+ Sports 1
 
Start dames om 16u15
Start heren om 17u45
 
Alle 8 crossen van de Superprestige en de 16 UCI Wereldbeker-manches zijn live te volgen op de zenders Pickx Live en Pickx+ Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top