Refs 1B (speeldag 7): werk op de plank voor Denil, Debeuckelaere, Bourdeaud'hui en De Cuyper

Sport | Speeldag 7 van de D1B Pro League begint met een Kempense clash tussen leider KVC Westerlo en achtervolger Lommel om dan via Lier en Beveren in Deinze te belanden waar het ongeslagen SK Deinze de handschoen opneemt tegen het kwakkelende RWDM. Om de vier duels in goede banen te leiden duidde de KBVB deze vier scheidsrechters aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

01/10 - 20u00: KVC Westerlo - Lommel SK: ARTHUR DENIL

De 24-jarige Denil reist voor de tweede keer dit seizoen naar het Kuipje. Eerder floot hij ook al die andere Kempense clash tussen Westerlo en Lierse K. Dat duel eindigde op 3-2; meteen ook de enige thuisoverwinning van de Kemphanen. Maar Westerlo heeft ook nog andere goede herinneringen aan Denil, want de club verloor nog nooit als Denil wedstrijdleider was. Vier keer werd er gewonnen, twee keer werd er gelijkgespeeld. In die zes duels floot Denil ook al vijf strafschoppen voor Westerlo. Lommel kwam Denil 5x tegen. De Limburgers wonnen 2x en verloren 3x.

02/10 - 20u45: Lierse K. - RE Moeskroen: KEVIN DEBEUCKELAERE

De 32-jarige West-Vlaming fluit op het Lisp z'n derde 1B-match van het seizoen. In zijn vorige twee duels floot Debeuckelaere telkens een strafschop voor de uitploeg, maar het was wel 2x de thuisploeg die uiteindelijk won (RWDM - Moeskroen: 3-1 en Virton - Lommel: 2-1). Voor Moeskroen was het toen op speeldag 1 een eerste kennismaking met Debeuckelaere. Lierse K. kwam hem ook nog maar één keer tegen en dat was vorig jaar op RWDM (2-0 verlies).

03/10 - 16u00: Waasland-Beveren - RE Virton: SIMON BOURDEAUD'HUI

Bourdeaud'hui keert op speeldag 7 terug naar het stadion waar hij enkele weken geleden zijn eerste profmatch floot. Die match werd toen geen succes voor Waasland-Beveren. Zij verloren toen met 0-2 van Deinze. Voor Virton wordt het een eerste kennismaking met de 25-jarige ref. Opvallend detail: Bourdeaud'hui is daags voor de derde profmatch uit zijn carrière ook al vierde scheidsrechter tijdens Lierse K. - Moeskroen.

03/10 - 20u00: SK Deinze - RWDM: MICHIEL DE CUYPER

En ook in het Burgemeester Van De Wielestadion verwelkomen ze een ref die ze eerder dit seizoen ook al eens over de vloer kregen. De Cuyper floot op de vierde speeldag de match tussen Deinze en Moeskroen (3-1). Ook vorig seizoen was hij al twee keer te gast in Deinze (bij de 3-0 tegen Lierse K. en de 2-1 tegen Lommel). Drie opeenvolgende thuiszeges dus voor Deinze met De Cuyper als ref. Maar ook RWDM heeft goede herinneringen aan De Cuyper. De Brusselaars verloren geen enkele van de vier duels die De Cuyper van hen al floot (3x winst, 1x gelijk). Bovendien scoorde RWDM 11x in die vier matchen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top