In welke vorm zal Kylian Mbappé aantreden tegen België?

UEFA Nations League | Kylian Mbappé steekt niet in bloedvorm. Tijdens de vorige interlandperiode presteerde hij niet goed bij Frankrijk en de spits verliet de selectie vroegtijdig met een blessure die hij opliep tegen Bosnië. Achteraf was er de nodige kritiek in de Franse media. Zal Mbappé zich donderdag herpakken tegen België in de halve finales van de Nations League?

Door Proximus

Deel dit nieuws

In Frankrijk hopen ze alvast op een goede Mbappé, want de aanvaller van Paris Saint-Germain is het soort speler dat een wedstrijd kan beslissen met slechts één actie. Mbappé moet zich dan wel goed in zijn vel voelen, en dat is voorlopig niet het geval.

Tegen Bosnië speelde Mbappé geen geweldige partij en hij werd toen naar de kant gehaald nadat hij last had aan de kuit. Er werd geen zware blessure vastgesteld, maar de speler keerde vroeger terug naar PSG. Sommigen denken dat dit kwam onder druk van de Parijzenaars.

Geen transfer

Mbappé kende in die periode een moeilijke tijd. Met de komst van Lionel Messi naar Parijs was een vertrek naar Real Madrid toen heel dichtbij. De Spanjaarden drongen heel erg aan op zijn komst, maar PSG liet hem niet gaan. Het is moeilijk om te achterhalen wat de gemoedstoestand van de speler op dat moment was, omdat hij simpelweg geen commentaar gaf op het onderwerp.

PSG had de zaken in ieder geval duidelijk gemaakt. Met de aanwerving van Messi (maar ook die van Ramos, Wijnaldum en Hakimi) vormde de club een zeer sterk team, waar Mbappé eerder om had gevraagd. Een jaar voor het einde van zijn contract zette PSG hem duidelijk onder druk, ook al betekent dit dat hij binnen een aantal maanden de club transfervrij kan verlaten.

De transfersoap is ondertussen voorbij en Mbappé heeft zich de afgelopen maand kunnen focussen op zijn prestaties. De maand september was geen groot succes met amper één goal, en wel drie assists, in zes wedstrijden. Gaat hij zich herpakken tegen België?

De samenwerking met Benzema

Tijdens het afgelopen EK nam iedereen de verstandhouding op het veld tussen Kylian Mbappé en Karim Benzema onder de loep. Hoewel het duidelijk is dat de twee het uitstekend met elkaar konden vinden buiten het veld, waren de connecties niet zo duidelijk op het veld. Maar al snel werd alles vloeiender tussen de twee, getuige de twee assists van Mbappé voor Benzema tegen Portugal en Zwitserland.

Benzema steekt momenteel in bloedvorm bij Real Madrid en daarvan kunnen Frankrijk én Mbappé profiteren. België mag zich dus aan een zware match verwachten en de Belgische defensie zal bijzonder sterk voor de dag moeten komen.

Volg de wedstrijd tussen België en Frankrijk aanstaande donderdag 7 oktober vanaf 20u25 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top