Gehavend Lommel gaat op zoek naar eerste zege in 't Kuipje sinds 2012

Sport | De zevende speeldag van de D1B Pro League wordt vrijdagavond geopend met de Kempense derby tussen KVC Westerlo en Lommel SK. Westerlo kan Lommel op zeven punten zetten in de titelstrijd, maar tegelijk kunnen de Limburgers bij winst ook weer in het zog van de Kemphanen kruipen. Al heeft Lommel geen goede herinneringen aan het Westelse Kuipje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Noord-Limburgers konden al zes keer op een rij niet meer winnen in Westerlo. De laatste Lommelse zege dateert al van september 2012 toen Cerigioni en Gaethofs de groenwitten een 0-2 overwinning bezorgden tegen het Westerlo van Bart Goor en Kevin Vandenbergh.

In de jaren nadien kwamen de Lommelaren nog enkele keren goed voor de dag, maar winnen zat er niet meer in. Westerlo won 4x en twee keer eindigde de match op een gelijkspel.

Toch liggen er dit keer opnieuw mogelijkheden voor Lommel, want Westerlo is in eigen huis nog niet al te best voor de dag gekomen. De Kemphanen konden in drie thuisduels slechts 1x winnen (3-2 tegen Lierse K.); twee keer werden de punten gedeeld (RWDM en Deinze). Lommel pakte dit seizoen al twee uitzeges (bij Moeskroen en bij RWDM), maar schoof buitenshuis ook al wel uit tegen Virton.

Selectienieuws

Bij de laatste uitzege liepen de troepen van Peter van der Veen wel wat schade op. Verdedigers Lemoine en Wuytens moesten geblesseerd het veld verlaten tegen RWDM en zijn er straks tegen Westerlo al zeker niet bij. Lemoine is enkele weken out met een kaakbreuk terwijl Wuytens minstens een week op inactief staat met een liesblessure. Aanvaller Arthur Sales is ook nog steeds niet van de partij. Hij kon wel voor het eerst met de groep trainen na zijn Covidbesmetting, maar is nog niet voldoende fit om in de selectie te zitten.

Westerlo heeft dan weer vooral offensief de nodige problemen. Vetokele ligt nog steeds in de lappenmand met zijn bil en ook Foster (enkel) zal er straks niet bij zijn. Daarnaast zijn ook Caubergh (pols) en Remmer (kuit) nog steeds niet beschikbaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top