Racing Genk heeft donderdagavond op de tweede speeldag in groep H van de Europa League in de eigen Cegeka Arena met 0-3 (rust: 0-2) verloren van de Kroatische landskampioen en Bekerwinnaar Dinamo Zagreb. Luka Ivanusec (10.) en Bruno Petkovic (45.+3 en 67.) met twee strafschoptreffers zorgden voor de Kroatische doelpunten. De thuisploeg beëindigde de wedstrijd met tien na rood voor Daniel Munoz.
Voor de Limburgers was het de eerste thuisnederlaag ooit in de groepsfase van de Europa League. Bij hun vier vorige deelnames werden ze telkens groepswinnaar en lieten ze negen zeges en drie draws noteren. Die leidersplaats moeten ze deze keer laten aan West Ham United, dat in eigen huis met 2-0 won van Rapid Wenen.
De Hammers tellen het maximum van zes punten, Dinamo en Genk hebben drie punten op de teller. Rapid Wenen, dat op de openingsspeeldag met 0-1 geklopt werd door Genk, is puntenloos laatste. Voor de Belgische vicekampioen en Bekerwinnaar wacht er nu een dubbele confrontatie met West Ham.