Coach Oliver Glasner zag hoe zijn Eintracht Frankfurt donderdagavond op de Bosuil de eerste zege van het seizoen behaalde. Gonçalo Paciencia trof in de 91e minuut raak vanaf de strafschopstip, goed voor een 0-1 zege tegen Antwerp op de tweede speeldag in Europa League-groep D.
Na de winnende treffer werd nipt vermeden dat verschillende Antwerp-fans het veld betraden. En in het begin van de tweede helft ontplofte een voetzoeker naast Frankfurt-doelman Trapp. "Het gaat goed met hem. Er is gelukkig niets erg gebeurd. Deze zaken hebben geen plaats in het voetbal en in onze samenleving", aldus Glasner.
"Aan onze manier van juichen kon je zien dat we heel opgelucht zijn", zei de Oostenrijker. "Ons team heeft hier hard voor gewerkt. Al maken we het ons soms lastiger dan nodig. Maar vandaag hebben we nogmaals gezien dat we fantastische spelers hebben."
"Het was een pittig duel. Beide ploegen gingen er volledig voor en speelden erg fysiek. Op de flanken kwamen we er een paar keer goed uit. Maar we maakten ook te veel onnodige fouten. Deze zege geeft ons in ieder geval weer ademruimte."
"Na een moeilijk seizoen toonde Gonçalo veel karakter door die elfmeter te trappen", vervolgde Glasner. "Hij toonde zijn kwaliteiten als mens en als voetballer."
Doelpuntenmaker Paciencia was erg blij met de zege. "De voorbije weken bleven we op draws steken, het was geen gemakkelijke periode. Hopelijk putten we hier vertrouwen uit voor de komende weken", besloot de Portugese aanvaller.