Dit weekend op tv: niet te missen films en programma's

Films | Zoals voor elk weekend maakt Proximus Pickx een selectie van films, docu's en programma's die de moeite waard zijn om de komende dagen te bekijken. Dit weekend: onder meer een hilarische sitcom uit de nineties, twee topthrillers en een behind the scenes-docu over het WK wielrennen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: 'Seinfeld'

Moderne bingewatchers hebben altijd de mond vol over ‘Friends’, dat bij elke generatie een nieuw leven lijkt te krijgen. Maar voor ‘Friends’ was er een andere Amerikaanse komische tv-reeks die jong en oud beroerde: ‘Seinfeld’. Dat werd in 1989 gelanceerd op NBC en liep negen seizoenen. Tot op heden wordt het door gespecialiseerde media aangeduid als een van de meest invloedrijke en beste sitcoms ooit gemaakt.

Dat heeft veel, zoniet alles, te maken met het genie van de scenaristen Jerry Seinfeld en Larry David. Absurde, inventieve situaties worden vrolijk afgewisseld met filosofische bespiegelingen. Eerstgenoemde speelt ook de hoofdrol: namelijk zichzelf. Een stand-up comedian die steeds op zoek is naar nieuw materiaal voor zijn shows en daarbij wel eens in conflict komt met zijn omgeving in het dagelijkse leven. Coscenarist Larry David ontpopte zich nadien tot een even bekijkwaardige hoofdrolspeler in zijn eigen sitcom ‘Curb your enthousiasm’, dat net als ‘Seinfeld’ op flink wat positieve recensies kon rekenen.

Netflix gooit vanaf 1 oktober alle negen seizoenen online, in de hoop dat de cultstatus van de tv-reeks uit de nineties even populaire proporties aanneemt als bij ‘Friends’. Een slimme en terechte zet.

‘Seinfeld’ is vanaf vrijdag 1 oktober beschikbaar op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Vrijdag: 'Sea of Love'

‘Sea of Love’ betekende in 1989 voor Al Pacino de grote comeback na enkele woelige jaren. Na zijn doorbraak in Hollywood -in de jaren zestig was Pacino eerst al een gevierd theateracteur- als Michael Corleone in ‘The Godfather’ werd de ontluikende carrière van de New Yorkse acteur abrupt een halt toegeroepen begin jaren tachtig. Met enkele flops zoals ‘Revolution’, een ambitieus epos over de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd, en ‘Scarface’, dat later wel een cultstatus zou krijgen. Hij verdween enkele jaren naar de achtergrond, maar met de hoofdrol in de sensuele actiethriller ‘Sea of Love’ gaf regisseur Harold Becker hem de kans om zijn Hollywoodcarrière nieuw leven in te blazen. De rest is geschiedenis.

De film gaat over een New Yorkse flik Frank Keller (Pacino) die vlak voor zijn pensioen geconfronteerd wordt met een reeks bizarre moorden. Allemaal single mannen die ingegaan waren op een contactadvertentie in de krant. Telkens wordt op de plaats delict ook een plaatje gevonden van de single ‘Sea of Love’, wat er uiteraard op wijst dat de moorden met elkaar verbonden zijn. Ellen Barkin is de tegenspeelster van Al Pacino in deze prent, het is bovenal de chemie tussen beide charismatische acteurs die de sfeer bepaalt en je tot het einde op het puntje van je stoel houdt.

‘Sea of Love’ is vrijdag 1 oktober vanaf 23u25 te bekijken op Een. Of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: 'Unbreakable'

Wie houdt van een vleugje bovennatuurlijke mystiek en suspense is bij deze film aan het juiste adres. Het was voor regisseur M. Night Shyamalan na zijn monsterhit ‘The Sixth Sense’ uit 1999 de bevestiging en definitieve erkenning als een van de hotste nieuwe namen in de cinemawereld.

In ‘Unbreakable’ krijgen we te zien hoe veiligheidsagent David Dunn (gespeeld door Bruce Willis) een treinongeluk overleeft zonder ook maar een schrammetje op te lopen. David blijkt bovennatuurlijke krachten te bezitten: door mensen aan te raken kan hij zien wat ze allemaal uitgespookt hebben in hun leven. Hij leert Elijah (gespeeld door een indrukwekkende Samuel L. Jackson) kennen en ontdekt dat die eveneens over bijzondere krachten beschikt. Maar dan niet op de goede manier…

Het speciale scenario, dat Shyamalan zelf schreef, is opgevat als dat van een stripheldenreeks. Door het succes van ‘Unbreakable’ werd het effectief ook een comics franchise, met opvolgfilms in 2017 (‘Split’) en 2019 (‘Glass’). Maar het origineel uit 2000 blijft veruit de beste episode. Het wordt vaak genoemd bij de beste superheldenfilms ooit gemaakt. Onder andere Quentin Tarantino toonde zich zeer lovend over deze thriller.

‘Unbreakable’ is zaterdag 2 oktober vanaf 22u35 te bekijken op VTM 3, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: 'Later… with Jools Holland'

Het populaire Britse muziekprogramma loopt al sinds 1992 op BBC. Zo werd het een echte household name in de entertainmentbusiness, zelfs het aanvangsuur bleef in al die jaren ongewijzigd: omstreeks 23u Belgische tijd. Het kan in deze vluchtige en jachtige tijden een verademing zijn dat sommige programma’s een traditie in ere houden en de tijd nemen om het publiek te entertainen.

Het concept is even simpel als effectief: vijf artiesten uit diverse genres -van alternatief tot populair en wereldmuziek- worden uitgenodigd voor een kort live (en hier gebeurt het écht live) optreden, tussendoor geeft presentator Jools Holland wat duiding mee of voert hij gesprekken met de genodigden. Jools Holland doet dat al bijna 30 jaar op zijn geheel eigen wijze: met een sobere interviewtechniek, nooit gravend naar smeuïge details uit het privéleven, steeds in maatpak gekleed en begiftigd met een vuistdik Brits accent. Zijn achtergrond als muzikant helpt daarbij de juiste vragen te stellen aan de muzikanten en snel hun vertrouwen en respect te winnen.

In deze eerste aflevering van een nieuw seizoen ‘Later… with Jools Holland’ komen onder andere Blurfrontman Damon Albarn en popzangeres Emeli Sandé op bezoek.

‘Later… with Jools Holland’ is zaterdag 2 oktober te bekijken vanaf 23u op BBC 2, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: 'Alles voor goud'

Het WK wielrennen in Leuven bracht vorig weekend niet het verhoopte delirium -toch niet op sportief vlak, wel qua beleving. In deze documentaire gunt tv-maker Thijs Jaspaert een blik achter de schermen van dat grootse spektakel in eigen land. In aanloop naar en tijdens de WK-week had hij gesprekken met alle toppers van ons vaderlandse wielrennen, van Lotte Kopecky tot Wout van Aert en belofte Cian Uijtdebroeks. Hij volgde ook bondscoach Sven Vanthourenhout en toont hoeveel overleg er vooraf gaat aan zo een wedstrijd. Het is immers geen evidentie om alle ego’s op één lijn te krijgen, en zeker niet in deze weelderige wielertijden voor ons land. Zo bewees ook de kritiek van Remco Evenepoel na dat ‘gemiste’ WK waarin hij opgeofferd werd als helper in dienst van Van Aert.

‘Alles voor goud’ is zondag 3 oktober te bekijken vanaf 21u40 op Een, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: 'Spectre'

De James Bond-machine draait dezer dagen weer op volle toeren. Dat heeft alles te maken met de release van ‘No Time to Die’, de laatste film met Daniel Craig in de rol van geheim agent 007. Eindelijk, na meer dan een jaar uitstel wegens coronaperikelen. De gelegenheid wordt ook te baat genomen om Craig te fêteren: met liefst vijf Bondfilms op zijn actief neem hij afscheid als een van de groten in dat rijtje, naast Sean Connery, Roger Moore en Pierce Brosnan.

VTM biedt nu de gelegenheid om enkele van die klassiekers uit het Craig-tijdperk te herbeleven. Vandaag is het de beurt aan ‘Spectre’ uit 2015. In een regie van Sam Mendes, de man die eerder ook het succesvolle ‘Skyfall’ inblikte en eerder furore maakte als regisseur van ‘American Beauty’. Aan de zijde van Daniel Craig zien we een indrukwekkende cast: de Française Léa Seydoux (‘La vie d’Adèle’), de Italiaanse schone Monica Bellucci, en rasacteurs als Christopher Waltz en Ralph Fiennes.

In deze 24ste Bondfilm komt 007 op het spoor van een duistere organisatie genaamd SPECTRE. Hij probeert te achterhalen welk duivels brein schuil gaat achter die organisatie. Ondertussen tracht M in de thuisbasis in Engeland het voortbestaan van haar inlichtingendienst te vrijwaren.

‘Spectre’ is zondag 3 oktober vanaf 20u30 te bekijken op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top