Het Virtoneffect? Wake-upcall voor de ene (Lommel), steil bergaf met de andere (RWDM)

Sport | Excelsior Virton begon als grote onbekende aan het seizoen. De Luxemburgers konden pas in de laatste weken voor de start van de competitie een ploeg bijeen kopen en leken zo het zwakke broertje van de reeks te gaan worden. Maar na zes speeldagen staat de ploeg van Christophe Gregoire op een meer dan degelijke zesde plaats en snoepte het al punten af van vier teams.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerste twee duels leverden geen punten op voor Virton, maar op de derde speeldag verrasten de Luxemburgers met een 0-0 gelijkspel bij RWDM. Dat RWDM stond op dat moment mooi te pronken met een vier op zes na een zege tegen Moeskroen en een puntendeling op het veld van titelfavoriet Westerlo).

Alles of niks

Maar sinds het puntenverlies tegen Virton ging het helemaal bergaf met de ploeg van Vincent Euvrard. RWDM verloor achtereenvolgens van Lierse Kempenzonen (4-1), Waasland-Beveren (3-1) en Lommel SK (2-1). In die matchen waren de Brusselaars niet altijd de mindere, maar qua resultaten ging het wel steil bergaf. In die mate zelfs dat RWDM inmiddels gepasseerd is door Virton.

Lommel SK slaagde er een weekje later dan weer niet in om Virton te verschalken. De Limburgers gingen na een ontluisterende prestatie met 2-1 de boot in en hielpen zo Virton aan haar eerste driepunter. Tijdens de lange busrit terug naar Noord-Limburg werd er ongetwijfeld een aardig woordje gepraat, want in tegenstelling tot bij RWDM lijkt het puntenverlies tegen Virton een wake-upcall te zijn geweest voor Lommel. De Teuten klopten achtereenvolgens Lierse Kempenzonen én RWDM en staan plots gedeeld tweede in het klassement.

Excel Moeskroen was de derde ploeg die al punten liet liggen tegen Virton. Maar bij de Henegouwers lag de situatie net iets anders. Zij hadden nog geen enkel punt toen ze tegenover Virton kwamen te staan en puurden tegen de Luxemburgers eindelijk hun eerste punt van het seizoen. Een weekje later volgde wel weer een nederlaag tegen KVC Westerlo.

Mooie streak

Wake-upcall of vertrouwenscrisis... het zal Virton worst wezen. Les Verts de Gaume zijn inmiddels al vier matchen ongeslagen sinds hun eerste puntenoogst bij RWDM (vorig weekend werd er 1-1 gelijkgespeeld tegen Deinze) en bouwen rustig verder aan operatie redding. Voor hen is het inmiddels duidelijk dat ze de voet kunnen zetten naast elk ander team uit de reeks. Volgende in de rij: Waasland-Beveren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top