Léopold wil leidersplaats herveroveren tegen laagvlieger Antwerp

Hockey | Na vijf gespeelde wedstrijden in de hoogste hockeyafdeling van België staat Orée momenteel op kop met 12 punten. Op twee puntjes daar vandaan vinden we Léopold terug. Het team van onder meer Tom Boon wil graag tegen Antwerp de koppositie van de Belgian Men Hockey League afsnoepen van Orée.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee weken terug kwamen Orée en Léopold samen op kop te staan van het klassement. Dat gebeurde na een knappe zege van Léopold in de topper tegen Orée. Vooral Tom Boon was op de afspraak met drie goals in de 3-1-zege. Vorig weekend krabbelde Orée recht na het verlies in de topper. Racing werd opzij gezet met 4-3.

Léopold moest bijgevolg een soortgelijk resultaat boeken op bezoek bij Daring. In Molenbeek kon het team uit Ukkel echter geen vervolg breien aan de knappe zege tegen Orée. De partij eindigde op een 2-2-gelijkspel, een resultaat waar Léopold achteraf zeer blij mocht om zijn. Pas in de laatste seconden van de derby kon Tom Boon de gelijkmaker scoren via een penalty.

Hierdoor wist Orée in het klassement uit te lopen op Léopold, dat zelfs de tweede plaats nu moet delen met Dragons.  

Antwerp gedomineerd door Gantoise

Komend weekend komen zowel Orée als Léopold uit tegen twee laagvliegers in het klassement. Orée trekt naar Waterloo Ducks, de voorlaatste in de stand en de enige ploeg die nog geen zege kon boeken in de competitie. Léopold maakt de verplaatsing naar Antwerp, dat de rode lantaarn is in de Belgian Men Hockey League. 

Ook Antwerp kon de goede lijn van twee weken terug niet doortrekken op speeldag vijf. Op 19 september pakte Antwerp namelijk zijn eerste zege van het seizoen, door met 2-1 te winnen van Daring. Het was een welgekomen eerste driepunter, na drie verliespartijen op een rij in het begin van de competitie. 

Maar tegen Gantoise vorig weekend ging het andermaal grondig fout. Gantoise domineerde van start tot finish en zette Antwerp opzij met 5-0. Vanwege het 1-1-gelijkspel tussen Braxgata en Waterloo Ducks staat Antwerp hiermee alleen op de laatste plaats met drie punten. Beerschot en Waterloo Ducks hebben beiden één puntje meer. 

Volg dankzij Proximus de Belgian Men Hockey League op de voet. Op zondag 3 oktober kan je live vanaf 12u25 kijken naar de partij tussen Antwerp en Léopold op kanaal Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top