Tom Brady is terug bij de Patriots

Week 4 van de NFL staat in het teken van de terugkeer van Tom Brady en Rob Gronkowski naar het stadion van de Patriots.

Bill Belichick en Tom Brady werkten bijna 20 jaar samen en rijfden 6 titels binnen. Nu staan ze voor de eerste keer niet langer zij aan zij maar oog in oog. Voor de fans van de Patriots, een franchise in volle verandering, zal het gek aanvoelen om hun legendarische nummer 12 in het Gillette Stadium te zien in een truitje dat niet van de Patriots is. Ontdek het programma van de NFL van deze week op Proximus Pickx, via Eleven Sports.

Cincinnati Bengals - Jacksonville Jaguars, vrijdag 1 oktober om 2u20 bij Eleven Sports

Tijdens de eerste match van de week staan de twee laatste eerste keuzes van de draft tegen elkaar: Joe Burrow (Bengals) en Trevor Lawrence (Jaguars). Afgelopen november scheurde de quarterback van Cincinnati de ligamenten van zijn knie. Gelukkig ziet het ernaar uit dat hij perfect genezen is. Bij de laatste draft kozen de Bengals receiver Ja'Marr Chase om het duo quarterback-receiver dat furore maakte aan de universiteit van Louisiana State opnieuw bij elkaar te brengen. Burrow en Chase zullen de komende jaren ongetwijfeld een vaste waarde in de aanval van de Bengals worden.

Een moeilijk leertraject voor Trevor Lawrence

De verwachtingen voor Trevor Lawrence liggen hoog, en dat is zacht uitgedrukt. Sinds zijn tienerjaren wordt de vroegere quarterback van Clemson aangekondigd als eerste keuze van de draft in de NFL. Hij wordt zelfs hét talent van zijn generatie genoemd. Maar in een zwak team kan zelfs een goede quarterback niet alle problemen oplossen. Trevor Lawrence, die nog geen enkele wedstrijd in het reguliere seizoen had verloren (!), leert nu hoe verlies kan smaken. Tijdens de eerste drie matches heeft hij telkens minstens twee interceptions gelanceerd. Zit het er dan nu al op voor hem? Abosluut niet! Hij deelt deze statistiek met een zekere Peyton Manning, die dit jaar tot de Hall of Fame toetrad en wordt beschouwd als een van de beste quarterbacks van de geschiedenis.

Onze pronostiek: overwinning voor de Bengals

Green Bay Packers - Pittsburgh Steelers, zondag 3 oktober om 22u25 op Eleven Sports

Na het jong geweld, tijd voor ervaring in de match tussen de Packers en de Steelers. MVP Aaron Rodgers is nog lang niet afgeschreven en hoe Green Bay vorige week van San Francisco won, bewijst dat hij nog altijd gevaarlijk efficiënt is. De aanval van de Packers zal zondag echter op de proef worden gesteld want Pittsburgh blinkt uit in de verdediging.

Een moeilijke oktobermaand voor de Steelers

De Steelers hebben hun mooie overwinning tegen de Buffalo Bills tijdens de openingsdag niet kunnen herhalen en verloren zowel van de Raiders als van de Bengals. Op het vlak van de verdediging kunnen de mannen van Mike Tomlin heel wat teams angst inboezemen. Maar het schoentje wringt op het vlak van de aanval. De blessure aan de borstspieren blijft bij Ben Roethlisberger aanslepen en ook zijn leeftijd helpt niet. Mogelijk speelt de 39-jarige quarterback van Pittsburgh net één seizoen te veel. De Steelers, momenteel de laatste in de AFC North-divisie, zullen alles op alles zetten om de schade in te halen. En Ben Roethlisberger zal moeten bewijzen dat hij nog wel wat in zijn mars heeft.

Onze pronostiek: overwinning voor de Packers

New England Patriots - Tampa Bay Buccaneers, maandag 4 oktober om 2u20 op Eleven Sports 2

In Boston lijkt het hoofdstuk Tom Brady goed en wel afgesloten. Cam Newton werd na een seizoen bedankt voor bewezen diensten en de Patriots richtten hun blik op de toekomst door Mac Jones bij de eerste ronde te draften (terwijl het voor het team van 1993 geleden was dat ze nog een QB tijdens de eerste ronde draftten). De vergelijkingen tussen de jonge rookie en Tom Brady zullen veelvuldig aan bod komen tijdens deze match, maar het doel blijft hetzelfde: zoveel mogelijk de aanval vooruit duwen. We kunnen ons tegelijk wel voorstellen dat het heel bijzonder wordt voor de jonge speler van 23 om tegen de beste speler aller tijden te spelen in het stadion waar die laatste een legende werd en het publiek in zijn hand heeft.

Tom Brady: het genie keert naar Foxborough terug

Tom Brady heeft al een aantal keren bewezen dat hij zijn grote momenten weet te timen. Het zal evenwel raar voor hem zijn om in het Gillette Stadium te spelen in een ander truitje dan dat van de Patriots. Ook al blijft zijn entourage al enkele dagen herhalen dat het over een wedstrijd van het reguliere seizoen als elke andere gaat. Na bijna 20 jaar naast Bill Belichick te hebben gestaan, droomde Brady van iets anders. Met ongetwijfeld de ambitie te bewijzen dat hij ook zonder Belichick kan winnen. Maar wie kon daar echt in geloven, behalve hijzelf, zelfs in Tampa Bay? En toch kreeg hij het voor elkaar. Hij kan deze ontmoeting met zijn vroegere supporters dan ook met een gerust hart aanvangen. Ook voor hen wordt het trouwens een speciale avond.

Onze pronostiek: overwinning voor de Buccaneers

Sport

Bekijk alles
Top