Is er een record dat Cristiano Ronaldo nog niet te pakken heeft? Na gisterenavond heeft de Portugese superster nu ook de meeste Champions League-matchen op de teller staan. Het duel tegen Villarreal was zijn 178ste op het kampioenenbal. En op de koop toe scoorde CR7 ook nog eens de winning goal.

Het is intussen 18 jaar geleden dat Ronaldo zijn grote debuut maakte in de Champions League. Op 1 oktober 2003 bekampte hij met Manchester United het Duitse Stuttgart. Je zou haast niet geloven dat zijn eerste goal op het kampioenenbal pas 3,5 jaar later zou vallen. Intussen zit de Portugees zo maar eventjes aan 136 goals en vijf eindzeges

Voeg daar nog enkele records aan toe. Met 19 stuks zit Ronaldo bijvoorbeeld aan de meeste penalty’s gescoord in de Champions League. Ronaldo bezit ook het meeste aantal assists (42), de 136 goals behoren ook tot een record. Nu bezit hij ook het record van meest gespeelde wedstrijden in de Champions League. Met 178 matchen lost hij de vorige recordhouder Iker Casillas af. 

Er rest hem enkel nog het record van meest gespeelde minuten. Daarin staat Casillas nog steeds op één met 16.267 minuten. Ronaldo volgt op twee met 15.650 minuten. “Ik heb al die records niet per ongeluk gebroken. Het is geen obsessie voor mij, maar ik hou er wel van om ze te breken”, zei Ronaldo dinsdag in een video van de UEFA.

Late driepunter

Zijn 178ste match kwam er gisteren in het eigen Old Trafford tegen het Spaanse Villarreal, uitgerekend de ploeg die Manchester United enkele maanden geleden van een eindzege hield in de Europa League. Na de late nederlaag tegen Young Boys Bern zat er toch wat druk op deze partij voor de Red Devils

En ook nu zag het er lange tijd niet zo goed uit voor Manchester United. Na de pauze lukte Paco Alcacer de openingstreffer. Op het uur maakte Alex Telles echter gelijk dankzij een heerlijke volley. United leek aan de campagne te beginnen met een 1 op 6, tot Ronaldo Old Trafford alsnog in extase bracht. In de 95ste minuut bezorgde hij ManUtd de late driepunter. 

“Alles is mogelijk nu”

CR7 werd dus matchwinnaar in zijn recordmatch. Hoe kan het ook anders. “‘Ik speelde niet goed, maar wist gewoon dat ik nog zou scoren”, stuurde Ronaldo blijkbaar na de partij naar ex-ploegmaat Rio Ferdinand, tegenwoordig analist voor de Engelse tv.

“Ik heb geschiedenis geschreven bij deze club en dat wil ik weer doen”, zei Ronaldo na afloop van de match voor de televisiecamera. “Als we nu niet de drie punten hadden gepakt, zou het zwaar voor ons worden om door te gaan. Maar nu is alles mogelijk voor ons, ligt alles open en geloven we dat we door kunnen gaan.”

Ook zijn coach Ole Gunnar Solskjær had mooie woorden over voor Ronaldo. “Als je Cristiano op het veld hebt staan, heb je altijd nog een kans. Hij is zó goed voor doel en heeft invloed op iedereen - zijn ploegmaats, de fans, de hele club.”

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Wil je graag je Champions League-beleving nog een extra dimensie geven? Speel dan mee met de Champions League-editie van de Pickx Prono. Meer info vind je hier.

 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!