‘The Amazing Spider-Man’ op VTM3: hoe verging het Andrew Garfield na Spider-Man?

Films | Vanavond zendt VTM3 de actiefilm ‘The Amazing Spider-Man’ uit, met Andrew Garfield in de rol van Peter Parker/Spider-Man. Hoe verging het de charismatische adonis na zijn hoogdagen als superheld?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2012 en 2014 zou de sexy nerd Andrew Garfield glorietijden kennen met zijn capriolen op het grote scherm in het pak van Spider-Man. ‘The Amazing Spider-Man’ en ‘The Amazing Spider-Man 2’ waren beiden absolute kaskrakers, met elk een wereldwijde opbrengst van meer dan 700 miljoen dollar.
 
Daarna acteerde Garfield vooral in kleinere producties. In 2014 speelde hij de hoofdrol in het indiepareltje ’99 Homes’, dat o.a. bekroond werd met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië, naast een rits andere awards. Het verhaal vindt plaats tijdens de financiële crisis van 2007-2009 en volgt de alleenstaande vader Dennis Nash (Garfield) en zijn gezin, die uit hun woning gezet worden door zakenman Rick Carver. Nash besluit om Carver te assisteren bij de uithuiszetting van andere gezinnen, als Carver afziet van zijn plan om hem en zijn gezin uit huis te zetten.
 
In 2016 volgde een rol in de oorlogsfilm ‘Hacksaw Ridge’. Het drama verfilmt het verhaal van Desmond T. Doss. Garfield kroop in de huid van de pacifistische Doss, die weigerde een vuurwapen te dragen toen hij het Amerikaanse leger diende in de slag om Okinawa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij was zeer gelovig en nam het gebod ‘Gij zult niet doden’ ter harte. Zijn medesoldaten spotten met hem en sommigen dreigden zelfs om hem te doden. In plaats van te vechten probeerde Doss de gewonden te helpen. Hij redde minstens 75 van zijn kameraden. Uiteindelijk werd hij neergeschoten en was hij voor 90 procent invalide. Hij stierf in 2006, tien jaar voor de film over zijn leven uitkwam.

Geen kaskrakers

Datzelfde jaar strikte hij een hoofdrol in het religieuze historische drama ‘Silence’ van regisseur Martin Scorsese, over twee Portugese Jezuïtische priesters die in de 17e eeuw naar Japan reizen in een poging om de whereabouts van hun mentor, van wie gefluisterd wordt dat hij zijn geloof afgevallen zou zijn, te achterhalen. De film flopte aan de filmkassa’s en bleef – ondanks de Oscarnominatie voor beste camerawerk – grotendeels onder de radar van het grote publiek.
 
In 2017 volgde een hoofdrol in ‘Breathe’, het regiedebuut van Andy Serkis. De biopic over de Britse legerkapitein Robin Cavendish, die op zijn 28ste verlamd raakte vanaf de nek nadat hij polio opliep, kon evenmin potten breken aan de filmkassa’s. De prent kreeg matige kritieken, die gewag maakten van een “doordachte” film maar een “cliché-uitvoering”.

Een jaar later vertolkte Garfield de hoofdrol in de neo noirfilm ‘Under the Silver Lake’. De thriller over een jongeman die de plotse verdwijning van zijn buurman onderzoekt en daarbij op een esoterisch en grootschalig complot stuit werd geen succes aan de box office, maar groeide mettertijd wel uit tot een cultfilm. De waas van mysterie rond de film, zoals verborgen boodschappen en easter eggs, houden talloze internauten in de ban.  

'Tick, tick ... Boom!', een nieuwe musical op Netflix

Zijn jongste filmrol dateert van vorig jaar in het komediedrama ‘Mainstream’ van Gia Coppola, kleindochter van Francis Ford Coppola. Het verhaal draait rond drie mensen die zich vastklampen aan hun identiteit terwijl ze steeds dieper wegzinken in een excentrieke liefdesdriehoek, met het razendsnelle internettijdperk als katalysator. ‘Jackass’-held Johnny Knoxville maakte deel uit van de cast.

Garfield heeft nog heel wat projecten op stapel staan. Zo verschijnt hij binnenkort in ‘The Eyes of Tammy Faye’, een drama over de tele-evangelisten Tammy Faye en Jim Bakker, aan de zijde van Jessica Chastain. Hij wordt ook als vertolker van pianist James Rhodes getipt in de biopic ‘Instrumental’.
 
Daarnaast verschijnt hij binnenkort in Tick, tick ... Boom!, een nieuwe musical op Netflix en het regiedebuut van 'Hamilton'-componist en schrijver Lin-Manuel Miranda. De hoofdrol van Jon wordt gespeeld door Garfield. Hij maakt deel uit van een getalenteerde cast met onder meer Vanessa Hudgens, Alexandra Shipp, Bradley Whitford, Judith Light, Noah Robbins en Robin de Jesus. 

Tot slot speelt Garfield ook de rol van Charles Ryder in een remake van ‘Brideshead Revisited’ uit 1981.

Bekijk ‘The Amazing Spider-Man’ vanavond om 20u30 op VTM3, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top