‘Grace’ en ‘A Million Little Things’: je vrijdagavond op Eén

Op Eén is de tweedelige misdaadserie ‘Grace’, over een politieinspecteur met onorthodoxe methodes, van start gegaan. Ook op vrijdagavond zit de ondergewaardeerde dramareeks ‘A Million Little Things’. Wij namen beide series onder de loep zodat je vrijdag voorbereid voor de buis kan zitten.

Grace

Voor een keertje komt het Britse misdaaddrama van de bovenste plank niet van de openbare omroep BBC, maar van de commerciële zender ITV. ‘Grace’ werd in Groot-Brittannië gelanceerd in maart van dit jaar en in mei werd al een vervolg aangekondigd. Dat tweede seizoen wordt op dit moment ingeblikt. De serie is gebaseerd op de misdaadromans van Peter James over detective Roy Grace, waarvan de eerste twee eerder al tot langspeelfilms werden geadapteerd. Zowel in die films als in deze serie speelt John Simm, bekend van ‘Doctor Who’, ‘Life on Mars’ en ‘State of Play’ de hoofdrol.
 
In deze tweedelige serie wordt Roy Grace aangesteld om een onderzoek te voeren naar een verdachte verdwijning. Een groep vrienden op een vrijgezellenavond komt in een vreselijk verkeersongeval terecht. Iedereen overlijdt, behalve de toekomstige bruidegom, een rijke ondernemer die nergens te bespeuren is. In de tweede aflevering onderzoekt Grace de moord op een jonge vrouw, die volgens de detective gelinkt is aan andere overlijdens. De methodes van Roy Grace, die zich niet bepaald aan het boekje houdt, stuiten echter constant op kritiek van zijn bazen, die hem liever kwijt dan rijk zijn.
 
De serie is van de hand van Russell Lewis, die zijn strepen in het televisielandschap verdiende door afleveringen te schrijven voor politieseries als ‘Taggart’, ‘Inspector Morse’ en ‘Lewis’. Hij schreef ook de prequel voor Morse, genaamd ‘Endeavour’. Hij heeft dus ruim voldoende ervaring om een kwalitatieve politieserie af te leveren.
 
Bekijk ‘Grace’ op vrijdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

A Million Little Things

Deze serie is iets minder nieuw, maar daarom niet minder de moeite waard. Het eerste seizoen van deze Amerikaanse dramareeks werd voor het eerst uitgezonden op Eén in het voorjaar van 2019. Intussen zijn er al drie seizoenen gemaakt en is het vierde net in première gegaan op de Amerikaanse zender ABC. De serie blijft in de VS onder de radar en wist voorlopig nog niet in de prijzen te vallen op de grote awardceremonies, maar dat doet in elk geval geen afbreuk aan de kwaliteit van de reeks.
 
A Million Little Things’ volgt een hechte vriendengroep in de stad Boston. Wanneer een van hen onverwacht zijn eigen leven neemt, blijven ze geschokt achter. Terwijl ze met hun verlies leren omgaan, komen ze tot het besef dat ze het maximum uit het leven moeten halen. Hun vriendschap wordt zo nog sterker. De serie zit volgepakt met complexe personages die elk hun eigen dromen en problemen hebben, onverwachte twists en momenten die alles weer overhoop gooien.
 
Momenteel kan je inpikken in het tweede seizoen op Eén, of natuurlijk eerst alles inhalen op VRT NU.
 
Bekijk ‘A Million Little Things’ op vrijdag om 22u45 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top