Een dominant Club Brugge stunt met rustige vastheid in Leipzig

UEFA Champions League | Club Brugge had voor gisterenavond nog nooit gewonnen op Duitse bodem sinds het begin van dit millennium. Hans Vanaken en Mats Rits veegden die nul van de tabellen. Club zet met zijn stuntzege het Belgisch voetbal op de Europese kaart.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In normale tijden doet een verplaatsing naar Leipzig, de Duitse vicekampioen, bibberen. De topclub staat te boek als een solide blok – althans, op papier. In de praktijk zit er zand in de machine. De exit van Nagelsmann is er duidelijk nog niet verteerd. 
 
De timing zat dus goed voor Brugge. Na een welverdiend punt tegen het sterrenelftal van PSG in eigen huis tankten de Bruggelingen vertrouwen. Het geloof groeide om ook in Duitsland een goed resultaat neer te zetten.
 
Koud gepakt
 
Nochtans nam blauw-zwart een valse start op Duitse bodem. Na amper vijf minuten gaf de score in de RB Arena al 1-0 aan. Was de ontnuchtering nakende na de euforie van de match tegen PSG? Ging Leipzig Club van zijn wolk halen, nu het zo vroeg in de match scoorde? Christopher Nkunku bracht de thuisploeg op voorsprong.
   
Club panikeerde niet en bleef de rustige vastheid zelve. Ook tegen PSG kwamen Mignolet en co. op achterstand, en ook toen werd er gevreesd voor een bolwassing. Maar de troepen van Philippe Clement bleven hun spel ontwikkelen. Het vertrouwen in eigen kunnen is groot. Dirigent van de avond was Hans Vanaken, die de bordjes gelijkzette. Mats Rits bracht de bezoekers op voorsprong.
 
Charles De Ketelaere alweer uitblinker
 
Club profiteerde maximaal van de defensieve tactiek van Leipzig. Met lange, diepe ballen werden de Duitsers meermaals gepakt in de rug, en zo kwam de gelijkmaker tot stand. Verpersoonlijking van die constante aanvalsdrang: Charles De Ketelaere.
 
De jonge goudklomp was al indrukwekkend tegen PSG, en ging op hetzelfde elan door tegen Leipzig. Een knalprestatie die de Duitse verdediging sterretjes deed zien. Zijn passing en weergaloze assist maakten het verschil. CDK dreef zijn marktwaarde alweer op: als hij zo doorgaat, zal het moeilijk zijn om hem op het einde van het seizoen in Brugge te houden.
 
Deze overwinning is een heel belangrijke met het oog op Europees overwinteren. Club komt samen met PSG aan kop in de groep, met één punt voorsprong op Manchester City (zijn volgende tegenstander) en vier op Leipzig. De wedstrijden tegen de Citizens zullen ook belangrijk zijn. Om de derde plaats te verzekeren, moet PSG de volle buit pakken tegen Leipzig.
 
Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top