Antwerp neemt het morgen op de tweede speeldag van de Europa League op tegen Eintracht Frankfurt. Het is de eerste thuismatch voor the Great Old in de groepsfase en dat moet dan ook de eerste overwinning opleveren. "Thuis kunnen we iedereen kloppen", stelt Antwerp-coach Brian Priske. "Met onze ongelooflijke supporters is er altijd iets meer mogelijk."
Antwerp en Frankfurt startten dit seizoen allebei met een grotendeels nieuwe spelersgroep en trainer, maar de Duitsers hebben het daar voorlopig een pak moeilijker mee. Frankfurt ligt al uit de beker en kon nog niet winnen in de Bundesliga of de Europa League. "Het is een goeie ploeg die nog wat aan het zoeken is", stelt Priske vast. "Ik heb dat hier ook gezegd: soms heeft een ploeg wat tijd nodig. Maar of dat nu betekent dat dit het juiste moment is om hen te treffen, weet ik niet."

In de Jupiler Pro League pakte Antwerp recent 12 op 12, al blijven er zorgen over de vele defensieve fouten. "Ik win natuurlijk liever dan dat we de nul houden", zegt Priske. "Zo krijg je ook meer tijd om verder te werken aan het defensieve. Ik weet dat je om kampioen te spelen soms ook een goede verdediging nodig zal hebben, maar ik heb er vertrouwen in dat we ook op dat vlak beter zullen worden. Normaal gezien is het andersom en is het moeilijker om het op offensief vlak te laten draaien."

Club Brugge gaf gisterenavond bij wijze van spreken het goede voorbeeld met een 1-2 zege bij Leipzig in de Champions League, maar daar focust Priske naar eigen zeggen niet op. "Dat is natuurlijk knap en goed voor het Belgisch voetbal, maar wij zijn bezig met Antwerp", is hij duidelijk. "We gaan gewoon proberen een prestatie te leveren die ons drie punten oplevert."

Volg het rechtstreeks verslag van de UEFA Europa League-wedstrijd Antwerp - Eintracht Frankfurt op donderdag 30 september vanaf 18u20 live op Play 4.