Moeskroen moet nieuwe opdoffer verwerken (en er volgt mogelijk nog een tweede)

Challenger Pro League | Excel Moeskroen zit in de hoek waar de klappen vallen. De JPL-degradant wacht na zes speeldagen nog steeds op een eerste seizoenszege en telt inmiddels al vier punten achterstand op het voorlaatst geklasseerde RWDM. Op de koop toe zag coach Enzo Scifo tegen KVC Westerlo een van zijn betrouwbare pionnen uitvallen met een zware blessure aan de ligamenten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

El Hadji Gueye moest al na 19 minuten voetballen van het veld gedragen worden. Aanvankelijk werd uitgegaan van een verdraaide knie, maar beter onderzoek wees nu uit dat de voorste ligamenten van de knie afgescheurd zijn. Die blessure houdt een inactiviteit in van enkele maanden en het is momenteel zelfs nog maar de vraag of we Gueye dit seizoen nog op het veld zullen zien, aldus Nord Eclair.

Een optater voor Enzo Scifo, die met de 22-jarige Senegalees een vaste pion uit het centrum van zijn verdediging verliest. Al kan de blessure van Gueye komend weekend wel opgevangen worden met de rentree van Jérémy Taravel. De Fransman keert terug uit schorsing en neemt wellicht de plek van Gueye weer in.

Rond de naam van aanvoerder Christophe Lepoint staat er wél nog een vraagteken met het oog op de verplaatsing naar Lier. Ook hij moest vervroegd naar de kant tegen Westerlo nadat hij een stevige tik tegen de kuit had gekregen. Woensdag of donderdag moet er duidelijkheid komen over de ernst van zijn blessure. Duplus en Postolachi vertoeven ook nog in de ziekenboeg. Zij werken verder aan hun revalidatie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top