Rode lantaarn Beerschot moet het in de volgende vier wedstrijden zonder Thibault De Smet zien te doen. Door het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) werd de linksback voor vier duels geschorst, zo werd dinsdagavond beslist. De Smet, die de straf overhoudt aan zijn rode kaart tegen Eupen, moet ook 3.000 euro boete betalen.
Beerschot moest afgelopen speeldag tegen Eupen (0-3) in de eerste helft twee rode kaarten slikken. Na amper vijf minuten trok Jan Van den Bergh aan de noodrem, nadat hij door een verkeerde balcontrole het leer aan Nuhu verloren was. De verdediger kreeg daarvoor een voorwaardelijke schorsing van één speeldag en 500 euro boete.
Met de rust in zich incasseerde ook De Smet meteen rood. De pijlsnelle Nuhu leek te gaan counteren, maar de middenvelder van Beerschot tackelde hem onderuit. De Smet werd dinsdag voor het Disciplinair Comité gedaagd, want had nog een speeldag schorsing met uitstel openstaan. Die kreeg de middenvelder eind augustus, omdat hij tegen Charleroi met de arm een bal uit doel sloeg.
Het Disciplinair Comité besliste die speeldag tot uitvoering te brengen, maar legde bovendien voor de rode kaart van afgelopen weekend nog eens drie speeldagen schorsing extra op. Die zware sanctie krijgt De Smet, omdat de trap naar Nuhu intentioneel uitgevoerd werd zonder dat de bal kon gespeeld worden.
Tenzij Beerschot in beroep gaat tegen de schorsing is De Smet geschorst voor de competitiewedstrijden tegen OHL, KV Mechelen en RSC Anderlecht. Ook de bekermatch tegen Francs Borains gaat aan zijn neus voorbij.