Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdagavond twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 1.500 euro boete opgelegd aan RSCA-aanvaller Christian Kouamé. Dat is ook wat het Bondsparket had voorgesteld als straf voor zijn rode kaart afgelopen weekend.
De Ivoriaanse spits van Anderlecht werd zondag in Oostende (2-2) rechtstreeks uitgesloten, nadat hij in een duel naast het leer had getrapt en met de studs vooruit op de knie van KVO-verdediger Jäkel was terechtgekomen.
De bondsprocureur zag zelf een aantal verzachtende omstandigheden, zoals de lage intensiteit, het niet-intentionele karakter van de overtreding en het blanco strafblad van Kouamé. Toch vorderde het Bondsparket twee speeldagen schorsing, waarvan weliswaar één voorwaardelijk.
Als RSCA akkoord ging met dat voorstel zou Kouamé ontbreken in de topper tegen Club Brugge. Maar paars-wit zag in de verzachtende omstandigheden ook een reden om hoogstens een schorsing met uitstel op te leggen en weigerde te schikken.
Dinsdagnamiddag bepleitten club en speler hun zaak voor het Disciplinair Comité, zonder resultaat. De vordering van het Bondsparket werd in eerste aanleg bevestigd. RSC Anderlecht kan nog in beroep gaan tegen de straf. Dat wordt dan vrijdag behandeld.