Wie vanaf volgend jaar op consultatie gaat bij een psycholoog in Frankrijk, zal voortaan een terugbetaling krijgen. Deze maatregel zal gelden voor alle Fransen vanaf de leeftijd van drie jaar, zo kondigde president Emmanuel Macron dinsdag aan. Daarnaast heeft de Franse president beloofd om ook 800 extra psychologenposten te creëren, om zo de wachtlijsten weg te werken.
"De coronapandemie heeft het belang van de mentale gezondheid in de verf gezet", verklaarde president Macron, die toegaf dat het budget lang niet voldoende was. Daarom zullen vanaf volgend jaar alle consultaties bij de psycholoog worden terugbetaald voor alle Fransen vanaf de leeftijd van drie jaar. Daarvoor moeten patiënten wel eerst worden doorverwezen door de huisarts.

Daarnaast beloofde Macron ook om middelen vrij te maken om vanaf volgend jaar 800 extra psychologenposten te openen. Die inspanningen moeten ervoor zorgen dat "de wachtlijsten zo veel mogelijk ingekort worden". Nu lopen die soms op tot meer dan achttien maanden.